Dit zonder Aruna, die niet kwam opdagen. Mpenza speelde wel, ondanks dat hij pas vader is geworden van een eerste dochter.

Scheidsrechter is Ver Eecke, er zijn 23000 toeschouwers aanwezig.

Selecties:
Selectie Anderlecht: Baseggio, Deman, Deschacht, Dindane, Hasi, Iachtchouk, Jestrovic, Kompany, Legear, Lovre, Mpenza, Ngalula Mbuyi, Peersman, Traore, Vanden Borre, Wilhelmsson, Zetterberg, Zewlakow, Zitka.

Selectie KAA Gent: Cherrad, Cooreman, De Brul, De Coninck, Geldof, Herpoel, Jarakovic, Jbari, Laybutt, Lombaerts, Mamouni, Matthijs, Ndikumana, Peeters, Ribus, Van Der Jeugt, Vanhoyweghen, Verschuere, Vrancken.

Verslag:
Anderlecht heeft zopas met 2-0 gewonnen van Gent. De buffalo's moesten nochtans niet onderdoen voor Anderlecht, maar Anderlecht kon beter afwerken. In de eerste helft was Anderlecht de betere, maar in de 2de helft kon Gent de fakkel toch min of meer overnemen. De grootste kansen waren wel voor Anderlecht, maar toch kon Gent ook kansen maken.

Anderlecht maakte de 1-0 in de 32ste minuut, door een kopbaldoelpunt van Jestovic. Vlak voor de rust kreeg Cherrad een kans, Zitka kwam ver uit, en pakte de bal van buiten de baklijn. De Algerijn protesteerde dan ook, maar de scheidsrechter had niets gezien, hier kwam Anderlecht dus goed weg, want Zitka heeft Anderlecht in de eerste helft wel grotendeels recht gehouden.

In de 2de helft startte Gent het best, maar Zitka was alweer paraat voor het Gentse gevaar. De wedstrijd was dan ook gespeeld als Iachtchouk klaar stond op een voorzet van Jestrovic, en zo de 2-0 binnen knalde. Iachtchouk viel eerder in voor Mbo Mpenza, die na een botsing met Herpoel aan de kant moest. Hasi probeerde dan de wedstrijd op te fleuren met nog een afstandschot, maar Herpoel keept tevens een goede wedstrijd. Later probeert ook Verschuere, maar Zitka toonde nog een laatste keer wat hij waard is. Anderlecht krijgt dan nog 2 kansen, maar de wedstrijd was ondertussen wel al gespeeld. Het mocht niet meer zijn voor de buffalo's.

Na het 2de doelpunt was de wedstrijd dan ook over en uit. Gent kon niets meer doen om de achterstand weg te werken, en Anderlecht wint dan ook met 2-0 van de buffalo's.
Gent blijft dus in moeilijkheden, met Anderlecht gaat het dan alweer iets beter.

Een verdienstelijk Gent moet dus naar huis zonder punten, ze moesten niet onderdoen, maar de grootste kansen waren voor Anderlecht, die het moeilijk had tegen een taai Gent, maar de 3 punten wel thuis houdt.