Datum: 02/09/2007 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard maat te sterk voor Club Brugge
Thomas Dubois
Standard maat te sterk voor Club Brugge
Foto: © SC

Standard blijft na vijf speeldagen het maximum behouden. In een wederom kolkend Sclessin wonnen de Rouches de eerste seizoenstopper van Club Brugge. Dit keer geen vier doelpunten, maar twee en dat volstond om Club te verslaan. Verdiend uiteindelijk.
 
Club Brugge-coach Jacky Mathijssen koos voor één spits en een versterkt middenveld om Standard te bekampen, daarbij verdwenen Blondel en Djokic naar de bank en kwam Simaeys voor het eerst aan de aftrap. Ook Vermant kreeg nog eens het vertrouwen. Standard kon met z'n beste elftal aan de aftrap komen. De eerste helft was een toonbeeld van veel middenveldspel met een beperkt aantal kansen. Club ving Standard goed op, waardoor het aantal kansen beperkt bleef. Blauw-zwart zelf kon in aanvallend opzicht weinig doen, of het zou een schotje van Vermant geweest moeten zijn dat over ging. Standard kon vooral dreigen via Mbokani. Die kreeg enkele kansjes, maar kopte telkens naast. Ook een schot van diezelfde speler werd door Stijnen gered. Club hield stand en ging met 0-0 de rust in.
 
Jovanovic kreeg in de eerste minuut van de tweede helft een uitstekende kans. Hij kon alleen op doel af, gelukkig voor blauw-zwart werd zijn schot nog afgeblokt door een voet waardoor de bal op de paal strandde. Pech voor Standard dat in de tweede helft het laken naar zich toe trok. Het betonvoetbal dat Club tentoon spreidde bleek niet gewapend genoeg om Standard af te houden. Mbokani kan tot twee keer trappen, maar telkens vond hij Stijnen op zijn weg. De derde poging was voor Jovanovic die Stijnen dan toch kon kloppen, 1-0. Lang duurde de vreugde niet want Vermant kon een minuut erna al gelijkmaken. Dat was het sein voor enkele dolle minuten want Standard kon meteen opnieuw scoren. Nu was het Mbokani die zich mooi vrij kon lopen en hard kon binnen schieten, 2-1. Onderweg ontsnapte Defour wel nog aan rood na een vuile fout op Simaeys.
 
Even later werd het heel moeilijk voor Club Brugge, want Clement werd met een bijzonder lichte tweede gele kaart naar de kant gestuurd. Standard kreeg nog enkele kansen, Jovanovic kwam zo alleen voor Stijnen die redde. Club kon niets meer klaarmaken tegen een naar het einde toe nonchalant spelend Standard. Club verliest zo voor de tweede keer op rij punten. Binnen twee weken speelt het tegen Lokeren zonder Priske en Clement die beide geschorst zijn.  
Standard daarentegen boekt een zeer verdiende zege en komt zo weer alleen op kop. Met vijftien op vijftien maken de Rouches hun beste start ooit. [AN]