Stadion: Lotto Park
Genks feestje in Anderlecht
Yves Dekoning

Anderlecht heeft op eigen veld het onderspit gedolven tegen een sterk Racing Genk. De Limburgers deden het vroeg en laat in de match en komen alleen aan de leiding.

Kevin Vandenbergh kende een moeilijke seizoensstart, maar tegen Anderlecht toonde hij meteen zijn waarde voor Racing Genk. Na amper tien minuten spelen had hij al twee keer de weg naar doel gevonden, telkens op aangeven van Wouter Vrancken. In de tweede minuut mocht hij een lage voorzet vrij binnentikken, even later werkte hij zich knap vrij en knalde hoog en droog binnen. De bezoekers stonden zo snel verdiend 0-2 voor. Anderlecht kon niet meteen reageren en begon pas vlak voor rust wat druk te ontwikkelen. Dit leidde tot enkele kansjes voor Nicolas Frutos en een vrije trap van Lucas Biglia vond de dwarsligger op zijn weg, maar Genk kon gerust de kleedkamers induiken.

Na de pauze kwam de thuisploeg met meer spirit uit de kleedkamers. Logan Bailly kon nog twintig minuten standhouden, maar moest zich dan toch gewonnen geven. Invaller Mbark Boussoufa werkte goed af nadat Bailly een knap schot van Yves Vanderhaeghe moeizaam had gekeerd. Voor Genk was het nu even pompen of verzuipen. De Limburgers konden echter opnieuw het heft in handen nemen in de slotfase. Goran Ljubojevic kwam Vandenbergh vervangen en toonde dat ook hij de weg naar het doel weet te vinden. In de laatste vijf minuten scoorde de Kroaat nog twee keer met secure schoten.

Genk wordt na deze schitterende overwinning alleen leider. Het telt drie punten meer dan Anderlecht. Een mooie prestatie voor Hugo Broos op het veld van zijn ex-club. [AN]