staStandard
cluClub Brugge
Datum: 10/11/2013 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Boucaut man van de match in matige topper
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Boucaut man van de match in matige topper
Foto: © SC

In Luik hielden Standard en Club Brugge elkaar in evenwicht in een matige opener van deze Super Sunday. Het is dus wachten op de partij tussen Racing Genk en Anderlecht eer we de herfstkampioen kennen. Ref Boucaut kende, ondanks alle heisa, een goeie wedstrijd.

Sander De Graeve in Luik

In een sfeervol Sclessin kregen we een snedig openingskwartier te zien. Vooral Standard trok met veel dadendrang naar voren onder leiding van een scherpe William Vainqueur. Zolang hij zijn zin mocht doen op het middenveld barstte Club haast uit de voegen.

Meunier moest ingrijpen na een prachtpass van de Franse middenvelder op Mehdi Carcela. Hij haalde de scherpe voorzet van de, voor het eerst dit seizoen sterk acterende, vleugelspeler in extremis weg.

Filip Joos onder vuur

Na een kwartiertje knallen kreeg het Brugse middenveld Vainqueur onder controle. Meteen waren de rood-witte acties iets minder splijtend en Club herstelde het evenwicht. Blauw-zwart kreeg enkele kansen en zag Kawashima de bal na een goeie kopstoot van Mechele uit zijn doel houden.

Aan de overkant moest Ryan zich ook strekken op een poging van Mehdi Carcela. De wedstrijd sleepte zich daarna naar de rust, ook de eerst zo hevige supportersschare van Standard begon al wat in te dommelen. Club speelde erg afwachtend en kwam duidelijk voor een puntje naar Sclessin.

Sterke Boucaut

En Boucaut? Die kweet zich ondanks alle heisa vooraf voortreffelijk van zijn taak. De Brugse fans namen Filip Joos, die terecht een column wijdde aan het voorval, wel op de korrel. Volgens de meegereisde Club-supporters is de commentator voor de mannen.

Na de koffie kregen we meer evenwicht in de partij. Standard viel wat terug en had, ook in de eerste helft al, vooral veel fouten nodig om de schuchtere Brugse aanvallen tegen te houden. Club kon de bal langer in de eigen rangen houden.

Tchité persona non grata

Achterin kwamen de Luikenaars twee maal goed weg. Duarte, die voor het overige amper uit de verf kwam, mikte een kopbal op de lat. Kawashima schudde even later een wereldsave uit zijn mouw om een bal van Lestienne uit de kruising te halen. Aan de overkant zal Buyens zich nog een poos afvragen waarom hij niet scoorde. Hij miste zijn schot volledig bij een open schietkans.

Daarna was het tijd voor Mémé Tchité om opnieuw voetballer te worden. De Brugse aanvaller kreeg een striemend fluitconcert bij zijn invalbeurt. Verder kreeg de spits niet veel voor elkaar. Voor de herfstkampioen te kennen moeten we nog enkele uren geduld oefenen.

Opstellingen

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Kawashima Eiji 90' 7
Opare Daniel 90' 5
Kanu 90' 5
Ben Haim Tal   90' 5
Van Damme Jelle 90' 5
Carcela Mehdi 90' 5
Buyens Yoni   90' 5
Vainqueur William   90' 7
Mpoku Paul José 45' 5
Batshuayi Michy 90' 5
Ezekiel Imoh 65' 5
  Bank G Beoordeel
Mujangi Bia Geoffrey 45' 5
De Camargo Igor 25' 5
Cisse Ibrahima -  
Öztürk Alpaslan -  
Thuram-Ulien Yohann -  
Ciman Laurent -  
Stam Ronnie -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Ryan Mathew 90' 5.7
Meunier Thomas 90' 7
Duarte Óscar 90' 6
Mechele Brandon 90' 6.7
De Bock Laurens 90' 5.7
Simons Timmy 90' 5
Odjidja Vadis 90' 5
Jørgensen Jesper   90' 5
Lestienne Maxime   84' 4.7
De Sutter Tom 90' 7
Sobota Waldemar 65' 5
  Bank G Beoordeel
Refaelov Lior 25' 4.7
Tchite Mohammed 6'  
Monteiro Almada Elton -  
Kujovic Vladan -  
Høgli Tom -  
Adu Enoch Kofi -  
Gudjohnsen Eidur -  
Herbeleef Standard - Club Brugge

Vooraf