Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Luminus Arena
Genk blijft opnieuw steken
Anthony Van der Planken

Racing Genk heeft ook haar tweede wedstrijd van het seizoen niet kunnen winnen. De Limburgers kwamen thuis niet verder dan een scoreloos gelijkspel tegen Charleroi.

De eerste goede kans van de wedstrijd was er eentje voor de bezoekers. Orlando haalde eens stevig uit, maar de bal vloog naast. Toch was het Genk dat de beste kansen kreeg. Engelaar en Oliseh misten echter enkele goede mogelijkheden.
Iets na het halfuur eiste Genk ook een penalty na een fout op Vandenbergh, maar scheidsrechter Allaerts liet begaan. Het zou trouwens niet de laatste keer zijn dat Allaerts in the picture stond, want bij de rust weigerde de scheidsrechter ook al in te grijpen toen Kere tegenstander Vandenbergh op de grond duwde.

Na de rust was het opnieuw Charleroi dat de eerste kans kreeg. Sterchelle's kopbal werd door Moons uit doel geduwd. Vijf minuten later kreeg Engelaar dé kans van de match. De Nederlander trapte oog in oog met Laquait op de paal. Die laatste toonde zich ook tot driemaal toe alert op pogingen van Vandenbergh.
Na 70 minuten zorgde Jacky Matthijsen voor opschudding. De coach van Charleroi werd door scheidrechter Allaerts naar de tribune gestuurd, al was niet helemaal duidelijk waarom. Matthijsen, die enkel aanwijzingen wou geven aan zijn eigen spelers, weigerde het veld te verlaten, waarna hij de hoon van het Genkse publiek en zelfs van Koen Daerden over zich kreeg. Uiteindelijk besloot de trainer toch de tribune op te zoeken.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 0-0. Van een Genks slotoffensief was er geen sprake. De Limburgers mogen zich nu gaan bezinnen, want twee op zes is veel te weinig. Bovendien wacht volgende week de altijd lastige verplaatsing naar Westerlo. Charleroi doet het met een vier op zes heel wat beter.