Datum: 23/02/2007 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Jan Breydel
Club voorkomt nieuwe blamage in eindfase
T. Coremans
| 0 reacties
Club voorkomt nieuwe blamage in eindfase
Foto: © SC

In een vooruitgeschoven wedstrijd van de drieëntwintigste speeldag in de Jupiler League moest Club Brugge thuis aan de bak tegen een gemotiveerd Sint-Truiden. Voor blauw-zwart een sleutelmatch die moest gewonnen worden, wou er nog enige vorm van vertrouwen huizen binnen de ploeg. Janevski kon weer geen beroep doen op Stijnen (gekwetst), en eveneens Daerden, Balaban en Blondel waren onbeschikbaar. STVV moest dan weer Van Houdt missen.

De thuisploeg begon veelbelovend aan de partij. De eerste poging van de wedstrijd werd door Leko overgestift. Even later probeerde eerst Delorge en daarna Munyaneza om Verbauwhede te verrassen vanop afstand. De goalie ging telkens goed plat, al moest hij zich gewonnen geven op een rebound van Sishuba. De goal werd echter terecht afgevlagd wegens buitenspel. Rond de twintigste minuut nam de thuisploeg het heft weer in handen en creëerde het enkele goede mogelijkheden. Van Heerden en Ishiaku bleken net niet trefzeker genoeg. Club bleef met inspiratie voetballen maar slaagde er niet in de kansen te benutten. Een verdienste van de Truienaars en vooral van doelman Boeckx, die ondanks een verstuikte vinger bleef verder spelen. Eén keertje was Boeckx geklopt, door een kopbal van Ishiaku, maar de paal bracht redding.
Na de rust vertoonde het spelbeeld eenzelfde scenario als de eerste helft. De eerste kans was voor Chimedza die zijn schot over plaatste. Aan de overkant stuitten de Bruggelingen steeds op een sterke doelman Boeckx, die enkele wereldparades uit zijn mouwen schudde. Halverwege de tweede helft was het alweer Van Heerden die voor de meeste dreiging zorgde. Zijn schot belandde -alweer- op de paal. Enkele minuten vooreer wrong Salou een halfgemaakt doelpunt de nek om. Club leek weer af te stomen op het alomgekende verhaaltje van de afgelopen weken totdat Leko zich nog eens doorzette op links. Hij legde, in de zevenentachtigste minuut, een afgemeten voorzet op het hoofd van Yulu-Matondo. De youngster redde zo Club Brugge van weeral een zwarte bladzijde in dit competitiejaar.

Club Brugge:
Verbauwhede, Priske, Maertens, Clement, Klukowski, Englebert, Vermant, Van Heerden, Leko, Ishiaku en Salou. Invallers: Lenaerts, Dreesen, Gvozdenovic, Vermeulen, Lutun, Vandelannoite en Yulu-Matondo.

Sint-Truiden:
Boeckx, Hayen, Mulemo, Munyaneza, Simaeys, Chimedza, Van Oudenhove, Delorge, Mesquita, Sishuba en Vanczak. Invallers: Deelkens, Debroux, Raggers, Wisniowski, Prud'homme, Bouslama, Joannes.

DOELPUNTEN:
87' Yulu-Matondo (1-0)

GEEL:
31' Munyaneza, 45' Simaeys, 54' Vermant, 58' Clement, 59' Chimedza, 87' Debroux
ROOD: /
LEIDING: Dhr. Vervecken
TOESCHOUWERS: 23.805