Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Yulu Matondo redt Club Brugge
Thomas Dubois

Club Brugge speelde vanavond 1-1 gelijk op het veld van Charleroi. Het zag er nochtans lange tijd naar uit dat het zou verliezen want in de laatste minuut van de officiële speeltijd stond het nog 1-0 voor Charleroi. Toen zat het voor één keer toch mee en kon Yulu Matondo de gelijkmaker scoren.

Club Brugge kwam in Charleroi aan de aftrap met een fel gewijzigd elftal ten opzichte van het gelijkspel verleden week tegen Lokeren. Vermant moest in laatste instantie afhaken, hij werd vervangen door Clement die terugkwam na blessure en een rijtje naar voor schoof. De geschorste Englebert werd vervangen door Yulu Matondo. Leko verving Blondel, Ishiaku begon op de bank. Orlando begon bij Charleroi op de bank, maar viel al na 7 minuten in voor de geblesseerde Akgül. In een matige en weinig interessante eerste helft was het Charleroi die de weinige kansen bij elkaar voetbalde. Vooral Christ en Orlando konden hierbij Stijnen af en toe bedreigen. Even was er opschudding bij een strafschopfase, maar Verbist floot terecht niet. Club Brugge gaf op geen enkel moment ook maar de indruk te willen dreigen en voetbalde dan ook geen gevaar bij elkaar. De ruststand was dan ook logisch 0-0.

Alsof het nog niet erger kon voor Janevski moest hij aan de rust Priske, één van de beteren de laatste weken, geblesseerd vervangen door Vermeulen. Het eerste echte gevaar kwam er op het uur, het was meteen ook de eerste echte kans voor Club Brugge. Van Heerden kreeg de bal tot bij Balaban die met een vluchtschot uitpakte dat mooi gered werd door Luzi, de rebound van Salou werd onbegrijpelijk op de paal gewerkt. Het bracht de vlam in de wedstrijd want aan de overkant schoot Christ prompt ook op de paal. Even later kopte Yulu Matondo na een corner richting doel, hij zag z’n kopbal op de lijn gered worden door Oulmers. Alweer pech voor Club. Ook Charleroi ging een versnelling hoger spelen. Ex Club-speler Smolders moest vanuit een te scherpe hoek proberen, Vermeulen besloot even later bijna in eigen doel. Plots begon het kansen te regenen, Stijnen moest met een goede reflex uitpakken op een schot van Tim Smolders. Het was uitstel van executie, Salou ontzette uitermate slecht in de voeten van Perbet die de netten deed trillen.

Club reageerde goed, Balaban dook op in de rug van de Charleroi-defensie en zag z’n poging gestuit worden door Luzi. Club leek zich te moeten verzoenen met een nederlaag, maar dat was zonder Yulu Matondo gerekend die in de laatste minuut de gelijkmaker binnen kopte. Een enorme ontlading voor Club Brugge, dat zich nu moet concentreren op de bekerwedstrijd tegen AA Gent.