Datum: 09/03/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Luminus Arena
Genk zet scheve situatie recht tegen Gent
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Genk zet scheve situatie recht tegen Gent
Foto: © SC

Racing Genk verstevigt zijn derde plaats in het klassement. Zonder echt goed te voetballen wisten de Limburgers een 1-2 achterstand om te zetten naar een 3-2 overwinning.

Robby Morren in Genk

Mario Been liet met zijn opstelling duidelijk blijken dat hij voluit voor de winst ging. Hij bracht de meer aanvallend ingestelde Fernandez en Gorius in de plaats van Anele en Kumordzi. Croux kreeg zijn tweede basisstek. Ook bij Gent noteerden we, onder meer door blessures en de schorsing van Kage, heel wat wijzigingen. In vergelijking met de vorige competitiewedstrijd tegen Cercle kwamen met Lepoint, Van der Brugge, Kola en Rafinha liefst 4 nieuwe spelers aan de aftrap.

Zwak verdedigd
De aanvallende intenties van Been leverden al snel resultaat op. Na minder dan 10 minuten kon Buffel profiteren van twijfel in de Gentse defensie. De Genkse nummer 19 stifte de bal mooi over Boeckx. (1-0). Wie dacht dit het begin was van een makkelijk avondje voor de bekerfinalist had het grondig mis.

Gent voetbalde aardig mee en zoals dit seizoen al te vaak gebeurde, gaven de Limburgers de voorsprong uit handen. Eerst was er een stevige waarschuwing van Mboyo die de bal in één tijd op de slof nam en net naast mikte. Halfweg de eerste helft kon Kola zich te makkelijk een weg banen door de Genkse defensie. Hij kwam oog in oog met Köteles en mikte de bal voor het eerst dit seizoen tegen de touwen. (1-1) Mooier werd het allemaal niet na de gelijkmaker en vooral Genk stelde teleur. De bezoekers speelden vrank maar verder dan enkele hoekschoppen kwamen de Buffalo's niet meer.

Koulibaly blundert
Het was ook Mario Been niet ontgaan dat Croux onder de verwachtingen bleef. Hij moest in de kleedkamer blijven. Plet nam zijn plaats in waardoor Monrose op de linkerflank ging postvatten. De tweede periode was amper op gang gefloten toen een blunder van Koulibaly de Gentse voorsprong inleidde. Het moet gezegd, de Genkse verdediger was erg sterk bezig de voorbije weken maar hij maakte dit seizoen al te veel fouten met zware gevolgen. Ditmaal liet hij een doorsteekpass van Van der Bruggen glippen waardoor Mboyo alleen op Köteles af kon gaan. De Gentse topschutter werkte beheerst af. (1-2)

Beauty van Gorius
Racing zou de scheve situatie alsnog rechtzetten. Kumordzi verraste toen hij een schot van Monrose door zijn benen liet glippen maar Frank Boeckx reageerde prima. Toch moest het sluitstuk van Gent zich kort daarna omdraaien toen Kumordzi een hoekschop van Gorius binnenkopte. (2-2) Met nog tien minuten te gaan liet Gorius zijn geweldige traptechniek bewonderen. De ingevallen De Ceulaer legde de bal terug, de Fransman knalde vanop dik 20 meter staalhard in de kruising. Dit moet dé goal van de week zijn.

Gent kwam nog dicht bij de gelijkmaker via Coulibaly maar Köteles hield zijn team in de slotminuten nog overeind. Zo pakt Genk een mooie 13 op 15 in de competitie en verkleint het de kloof met Zulte Waregem.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Köteles Laszlo 90' -
Fernandez Dani Artola 90' -
Simaeys Jeroen 90' -
Koulibaly Kalidou 90' -
Tshimanga Derrick 90' -
Hyland Khaleem 32' -
Gorius JulienA 90' -
Buffel Thomas 90' -
Vossen Jelle   90' -
Croux Jordy 45' -
Joseph-Monrose Steeven 77' -
  Bank G Beoordeel
Van Hout Kristof -  
Kara Mbodji Serigne Modou -  
Anele Ngongca -  
Barda Elyaniv -  
Kumordzi Bernard Yao  58' -
Plet Glynor 45' -
De Ceulaer Benjamin A 13' -

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Boeckx Frank 90' -
Rafinha Rafael Scapini 86' -
Arzo César   90' -
Zukanovic Ervin   90' -
Cendrós Pablo 90' -
Hubert David   82' -
Neto Renato 90' -
Lepoint Christophe 90' -
Van der Bruggen Hannes A   90' -
Kola Rodgers 70' -
Mboyo Ilombé 90' -
  Bank G Beoordeel
Maes Kristof -  
Nahayo Valery -  
Melli Juan Alberto -  
Foket Thomas -  
Messoudi Mohamed   20' -
Coulibaly Elimane 8'  
Wallace Fernando 4'  
Herbeleef KRC Genk - KAA Gent

Vooraf