Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Jan Breydel
Sint-Truiden wint en is bijna gered
Kristof Blomme

Sint-Truiden heeft bij Cercle Brugge een belangrijke 0-1 overwinning geboekt. Een doelpunt van Sishuba voor de pauze volstond voor de Limburgers. Dankzij deze overwinning is STVV uit de degradatiezorgen.
Na vijf minuten was de eerste mogelijkheid voor de bezoekers. Munyaneza trapte net naast. Enkele minuten later kwam Nyoni oog in oog met doelman Boeckx. Die behoedde zijn ploeg voor een vroege achterstand. Halfweg de eerste periode haalde Milosevic van ver uit. Boeckx liet de bal los, maar De Sutter was te verrast. Vijf minuten later klopte De Sutter de bezoekende goalie met een kopbal. Wisniowski stond echter op de lijn en kon het leer keren. Na 37 minuten voetballen kwam Sint-Truiden op voorsprong via Sishuba. Bij Cercle werd geaarzeld achterin en de vinnige flankaanvaller liet de kans niet liggen.

Na amper één minuut in de tweede periode kon Sishuba de match helemaal beslissen. Hij stuitte op Dantschotter. Namens Cercle probeerde Boi het van ver, maar hij kon Boeckx niet verrassen. Eén minuut later was Pivaljevic gevaarlijk. Opnieuw stond de bezoekende doelman in de weg. Cercle bleef nu komen. De Sutter kreeg een goede kans, maar hij faalde opnieuw in de afwerking. Vijf minuten voor affluiten kreeg De Sutter nog de beste mogelijkheid. Hij kon Boeckx andermaal niet verschalken. Sint-Truiden pakte op een gelukkige manier de drie punten mee en kan hierdoor opgelucht ademhalen.