cluClub Brugge
gntKAA Gent
Datum: 25/08/2013 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Jan Breydel
Felle Slag om Vlaanderen eindigt onbeslist
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Felle Slag om Vlaanderen eindigt onbeslist
Foto: © SC

De altijd geladen partij tussen Gent en Club eindigde zonder winnaar. Zowel AA Gent en Club Brugge kregen kansen om de zege te claimen. In een chaotische partij eindigde Gent met tien na rood voor Pirez.

Sander De Graeve in Brugge

De Slag om Vlaanderen begon met erg veel intensiteit, maar mooi voetbal was er niet meteen te zien. Het was een chaotische bedoening in Jan Breydel. Meerdere spelers hadden problemen om recht te blijven.

AA Gent had heel wat balbezit, maar sprong daar erg slordig mee om. Pedersen devieerde de bal recht op Ryan, Fernandez werd gek langs de zijlijn. Efficiëntie was er bij Club Brugge in die eerste minuten wel.

Inzet Hogli wordt beloond

Op het kwartier stak rechtsachter Hogli het hele terrein over. Een knappe voorzet van Maxime Lestienne was zijn beloning. 1-0 voor Club Brugge dat al via Refaelov op voorsprong had mogen komen, maar Diogo, al vallend, en Boecxk konden hem van een doelpunt houden.

Het bleef een holderdebolder van jewelste in Brugge. AA Gent kon op slag van rust gelijkmaken via Pedersen. Een schot van Van Der Bruggen bleef hangen en de spits tikte binnen. Een doelpunt naar het beeld van die eerste helft.

Comedy Capers

Club was het meest teleurgesteld met die 1-1. Het had immers de betere kansen in die eerste helft. Indien Tom De Sutter Maxime Lestienne zag staan stond de thuisploeg altijd op een dubbele voorsprong.

Na de koffie bleven de rare capriolen ons om de oren vliegen. Bij wijlen was het zelfs grappig. Zo gleed Frank Boeckx uit bij een uitworp en trapte Asare bij een grote kans voor Gent los naast de bal. Bits werd het ook, zo iets voor het uur. Vele kleine overtredingen werden niet gezien of niet gefloten. Dejaegere ging hard door op De Sutter, Wang trok Van Der Bruggen aan de keel neer.

El Ghanassy vergeet af te werken

Beide ploegen kregen nog grote kansen via De Sutter en Pedersen, maar het was Gent dat het commando overnam in de tweede helft. Zo knalde El Ghanassy enkele keren net naast doel en moest Ryan een mooie bal van Asare uit de kruising zweven.

Club kwam in de slotfase nog enkele keren goed weg. Een schot van de bedrijvige El Ghanassy scheerde de kruising en even later vergat de vleugelspeler een dot van een kans te scoren. Hij kreeg de bal panklaar van een doorgebroken Lepoint, maar besloot erg zwak. Duarte bracht redding op de lijn.

Rood Pirez

Ook de Clubfans mochten vlak voor tijd enkele keren hun teleurstelling uitschreeuwen. Zo ging een trap van Simons net naast en kon Odjidja niet tot scoren komen bij zijn wederoptreden. Pirez pakte nog een tweede gele kaart in de extra tijd na een fout op Dierckx.

Met dit gelijkspel schiet geen van beide ploegen iets op. Zowel Gent als Club zullen het gevoel hebben dat er meer in zat.

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Ryan Mathew 90' 7.5
Høgli Tom 90' 7
Mechele Brandon 90' 5.5
Duarte Óscar 90' 5.5
Bolingoli Mbombo Boli   90' 6
Simons Timmy 90' 5.5
Wang Shangyuan 59' 5
Verstraete Birger 78' 6
Refaelov Lior   67' 4
De Sutter Tom 90' 4.5
Lestienne Maxime A 90' 4.5
  Bank G Beoordeel
Dierckx Tuur 31' 4.5
Gudjohnsen Eidur 23' 5
Odjidja Vadis 12' 6
Kujovic Vladan -  
Jørgensen Jesper -  
Monteiro Almada Elton -  
Adu Enoch Kofi -  

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Boeckx Frank 90' -
Diogo Carlos 90' -
González Pirez Leandro Martín     90' -
Zukanovic Ervin 90' -
Asare Nana   90' -
Van der Bruggen Hannes 90' -
Lepoint Christophe   90' -
Neto Renato 90' -
Dejaegere Brecht 66' -
Pedersen Nicklas 90' -
El Ghanassy Yassine 85' -
  Bank G Beoordeel
Soumahoro Yaya 24' -
Kola Rodgers 5'  
Vandeputte Jari -  
Arzo César -  
Padt Sergio -  
Cendrós Pablo -  
Hubert David -  
Herbeleef Club Brugge - KAA Gent

Vooraf