Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Stayen
Kanaries knielen in slotfase voor Balaban
Yves Dekoning

In een onwaarschijnlijke slotfase heeft Club Brugge een achterstand omgebogen in een voorsprong. Sint-Truiden stond vijf minuten voor tijd nog voor, maar Club keerde terug en in de allerlaatste minuut werd het zelfs nog 2-3 voor de bezoekers.

Club Brugge kon in de aanvangsfase meer balbezit op de mat brengen, maar het waren de Kanaries die vrij snel de weg naar doel vonden. Sander Debroux wrong eerst nog zelf een kans de nek om, maar in de 18e minuut stuurde hij Henri Muyaneza op Stijn Stijnen af. De jonge goalgetter werkte de snelle counter knap af. Club probeerde de druk te verhogen, maar moest vooral rekenen op stilstaande fases om voor gevaar te zorgen. Op het half uur moest Bart Deelkens twee keer op rij een bal afweren in hoekschop. Bij de nieuwe corner kreeg Bosko Balaban de bal tot bij Ibrahim Salou. Deze werkte de bal in doel. Blauw-zwart nam de tijd om even op adem te komen, en STVV kwam bijna weer op voorsprong. Jeroen Simaeys mocht van dichtbij uithalen, maar verknoeide zijn schot totaal.

Meteen na rust namen de Kanaries de wedstrijd in handen. In de 52e minuut leverde dat ook de 2-1 op. Vilmos Vanczak kreeg een vrije trap voorbij Stijnen gewerkt. Club moest weer komen, maar Sint-Truiden vocht voor de drie punten. De thuisploeg kon lang standhouden, maar Bosko Balaban had een voet in twee Brugse doelpunten in de slotminuten. Vijf minuten voor tijd lepelde de Kroaat de bal op het hoofd van Philippe Clement. In de allerlaatste minuut zorgde hij zelf voor een koude douche op Staaien door een vrije trap snoeihard binnen te trappen. Tussendoor had invaller Aasanda Sishuba STVV tot twee keer toe net niet opnieuw een voorsprong gegeven. Club Brugge greep in de eindfase dus de drie belangrijke punten mee. Sint-Truiden gaf alweer vlak voor tijd de punten uit handen. [AN]