andAnderlecht
gnkKRC Genk
Datum: 05/10/2014 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Lotto Park
Anderlechtse penaltystrijd kost hen twee punten tegen Genk
Anderlechtse penaltystrijd kost hen twee punten tegen Genk
Foto: © Photonews

Anderlecht en Genk maakten er geen hoogstaande partij van. Veel slaapverwekkende taferelen, maar één adrenalinemoment zal bij paars-wit waarschijnlijk nog een tijdje nazinderen: de penalty die Tielemans wou geven en door Kabasele gemist werd. Zo eindigde het duel op een troosteloze 0- 0.

Johan Walckiers in Anderlecht

Wasilewski en Juhasz hadden het publiek in de sfeer gekregen voor de match. De twee ex-verdedigers zorgden ervoor dat de adrenaline door het stadion pompte. De bubbels stonden al gereed, maar wat Anderlecht en Genk serveerden, was allesbehalve champagne te noemen. Zelfs 'een cavaatje' kon er niet van af. De adrenaline was snel uitgewerkt en het publiek begon te knikkebollen.

Slaapverwekkend

Suarez, die dan toch geen rust kreeg, zorgde met een paar schoten even voor een paar opschrikmomenten en ook het 'Zidanetje' van Tielemans mocht er zijn. Daarnaast veel kommer en kwel. De diepste spits van Genk, Aleksandar Cavric, zag amper een bal zijn kant uitkomen en bij Anderlecht was er veel te weinig beweging zonder bal. Het coupje tijdens de rust zal in de loges toch maar een zuur smaakje gehad hebben.

Gezien de stand en het spel van Genk had iedereen immers een makkelijke zege van Anderlecht verwacht. Dat de Limburgers met gemak overeind bleven in het Constant Vanden Stock-stadion was half hun verdienste en half die van Anderlecht zelf. Tielemans strooide met de goede passes, maar zijn maats deden er weinig mee of lieten zich te makkelijk van de bal zetten.

Tielemans wil penalty maar mag niet

Voor de match betuigde de spionkop nog zijn steun aan Aleksandar Mitrovic, maar die beloonde hen daarvoor niet. Weer ging de Serviër amper in duel, won bijna geen kopduel en oogde heel loom. Mitrovic mocht blijven staan, Suarez en Conte niet. Acheampong en Kabasele kwamen in de plaats. Die eerste versierde tien minuten later een penalty na een domme tackle van Kara, Kabasele zette zich achter de bal.

Maar dat ging niet zonder de nodige commotie. Tielemans had immers eerst de bal opgeëist en stond al klaar toen Kabasele ineens de bal kwam vragen. Tielemans wou van geen wijken weten tot kapitein Proto er zich op aangeven van Hasi mee kwam moeien. Tielemans wierp een lange blik van ongeloof richting bank, maar schikte er zich toch mee. Maar ja, als Kabasele de bal dan op de paal trapte, was het kot natuurlijk te klein.

Anderlecht kwam niet meer aan kansen, behalve een vrije trap die Tielemans wel mocht trappen, en die door Köteles uit zijn doel geweerd werd.

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio 90' 0
Najar Rodriguez Andy Aryel 90' 0
Mbemba Mangulu Chancel   90' 0
Heylen Michaël 90' 0
Deschacht Olivier 90' 0
Conté Ibrahima Sory 67' 0
Defour Steven 90' 0
Tielemans Youri 90' 0
Praet Dennis 79' 10
Mitrovic Aleksandar 90' 0
Suarez Matías 67' 0
  Bank G Beoordeel
Acheampong Frank Opoku 23' 0
Kabasele Nathan 23' 0
Cyriac Gohi Bi 11' 0
Dendoncker Leander -  
Roef Davy -  
Colin Maxime -  
Kljestan Sacha -  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Cavric Aleksandar 61' 7.3
Köteles Laszlo 90' 7.7
Castagne Timothy 78' 7.3
Kara Mbodji Serigne Modou   90' 6.7
Kabasele Christian   90' 8
Anele Ngongca   90' 7.3
Gorius Julien 90' 6.7
Buffel Thomas   90' 7.3
Cissé Sekou 90' 8
Gerkens Pieter 90' 7.3
Mboyo Ilombé 90' 3
  Bank G Beoordeel
Schrijvers Siebe 29' 6.7
Tshimanga Derrick 12' 6.7
Walsh Sandy -  
Bizot Marco -  
Hyland Khaleem -  
Kage Hervé -  
Milinkovic-Savic Sergej -  
Herbeleef Anderlecht - KRC Genk

Vooraf