Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Oostende wint weer niet
Ronny anthonis

Kv Oostende is er weer niet in geslaagd om te winnen. Dit weekend was Charleroi de betere over de kustploeg.
Een schamele overwinning met het kleinste verschil was voor de Karolingers genoeg om weer aansluiting te vinden met La Louvière dat nog steeds derde is. Oostende blijft samen met het slachtoffer van La Lou, Bergen, onderaan het klassement bengelen.

Met een sterk gewijzigde ploeg kwam Oostende aan de aftrap op het veld van Charleroi. De wit-zwarten waren bezig aan een goede reeks en wilden die ook verder zetten. Oostende zocht nog steeds naar overwinning.
De meest opvallende gezichten op het veld waren doelman Habran, die zijn basisplaats heroverde en Marino, die bij Oostende voor het eerst mocht meespelen.

Ondanks de vele wijzigingen na de match tegen Lierse kwam Oostende alweer vroeg op achterstand. Na tien minuten mocht Brogno de socre openen voor Charleroi. Oostende kwam dan beter in de match maar scoren kon het niet. Een pijnlijke zaak voor de kustploeg want in de tweede helft kon Charleroi meermaals de score aandikken maar verzuimde steeds af te werken. Oostende kon geen vuist meer maken en Charleroi scoorde een tweede keer, weliswaar afgekeurd voor buitenspel.

Het bleef 1-0 in het voordeel van de thuisploeg. Na een magere match rukt Charleroi toch maar mooi op naar de vierde plaats in het klassement.