Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Luminus Arena
Tim Matthijs bezorgt Gent een punt
Dieter Arens

Racing Genk heeft thuis punten laten liggen in het duel tegen tegen AA Gent. Het zag er nochtans goed uit voor Genk nadat ze 1-0 voorkwamen via De Camargo, maar 10 minuten voor tijd lukte Matthijs nog de gelijkmaker.

De betere kansen in de eerste helft waren voor de thuisploeg. Kpaka trapte een goede voorzet, maar Vandenbergh kopte in de handen van Herpoel. Halfweg de eerste helft haalde De Condé eens goed uit. De bal kwam echter op de paal terecht. 5 minuten voor rusten kwam Gent eens echt dreigen. Boussafa trapte een vrije trap, maar de bal ging net naast. 0-0 was de ruststand.

In de tweede helft viel er in het begin niet zoveel te beleven. Beide ploegen wilden wel, maar tot echte kansen kwamen ze niet, tot de 65ste minuut. De Camargo stond nog maar enkele seconden op het veld en die rondde een mooie aanval goed af, 1-0 en het Fenixstadion ontplofte. 10 minuten later moest Gent met 10 man verder. Mamouni pakte De Camargo hard aan waarop scheidsrechter Hamer prompt de rode kaart naar boven haalde. Genk leek nu op de zege af te stevenen, maar dat was zonder Matthijs gerekend. Een schot van Jarakovic werd afgeblokt en de bal belandde daardoor in de voeten van Matthijs die de bal in doel deponeerde, 1-1 en alles kon weer opnieuw beginnen. Genk zette alles op alles en bijna ging het nog met de volle pot lopen. Haroun zijn schot trof echter de paal.

Genk - Gent eindigde dus op 1-1. Een uitslag waar beide ploegen niet veel mee opschieten.