Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard duwt Anderlecht verder weg
Anthony Van der Planken

Anderlecht blijft sukkelend door de competitie gaan. Het slechte spel van de landskampioen werd op Sclessin genadeloos afgestraft. Standard won met 1-0.

Standard nam een blitzstart. Al na een paar seconden dwongen de Rouches een hoekschop af, waaruit
Geraerts bijna wist te scoren. De volledig vrijstaande Limburger ging maar net onder de bal door. De thuisploeg bleef baas, maar het kwam niet verder dan enkele kleine kansjes. Na twintig minuten kwam Anderlecht beter in de wedstrijd, maar het spel van de Brusselaars liet nog steeds te wensen over. Toch kreeg Wilhelmsson een kans van jewelste: de Zweed kwam alleen voor doel, na een knappe lange bal van De Boeck. De gelegenheidsaanvaller talmde te lang, zodat de Luikse verdediging snel genoeg terug was.

Op slag van rust was Geraerts er opnieuw dicht bij. De middenvelder leek een uitstekende voorzet van
Rapaic binnen te koppen, maar Deschacht was een seconde eerder op de bal. Wat later pakte Geraerts uit met een schot, maar ook dat kon Peersman niet verschalken. Zo stond er bij de rust nog steeds een logische brilscore op het bord.

Tien minuten na de koffieklets werd er dan toch gescoord. Standard kreeg een vrijschop op een ideale plek.
Conceiçao aanvaarde dat cadeau met plezier. De Portugees werkte de bal via de bil van Deschacht in doel. 1-0, Anderlecht voor de zoveelste keer dit seizoen op achterstand.

Luttele minuten na het openingsdoelpunt kreeg de jonge
Legear dé kans op de gelijkmaker. De jeugdinternational kreeg een vrijschop van Hasi op het hoofd, maar de bal ging niet eens in de richting van het doel. Anderlecht begon eindelijk te drukken, zonder succes. Iachtchouk toonde zich met momenten gevaarlijk, maar afwerken lukte niet. Ook Standard slaagde er niet in om de zaak op de counter af te maken. Pogingen van Conceiçao en Tchité kenden geen succes.

Uiteindelijk kreeg
Walter Baseggio nog een uitgelezen kans op de gelijkmaker. De aanvallende middenvelder probeerde de ver uitgekomen Runje te lobben, maar de bal vloog naast. Het betekende de laatste grote kans voor de landskampioen, tot groot jolijt van het thuispubliek. De Rouches winnen zo voor het eerst in drie jaar thuis van Anderlecht, waar de crisis alleen maar groter wordt. De achterstand op Club Brugge bedraagt al zeven punten.