Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Luminus Arena
Genk naar een 4de plaats
Daniel Jamro

Voorzitter Vaessen had zich na de vorige verloren, competitiewedstrijd duidelijk gemaakt. Hij wou aanvallend voetbal zien.
De spelers hadden de boodschap blijkbaar wel begrepen.  Toch.. gedurende het eerste kwartier…

Genk kwam zeer aanvallend uit de kleedkamers en drukte Cercle in het beginkwartier ver terug.  Dit resulteerde in 2 vroege corners.  Jammer voor het thuispubliek resulteerde dat echter niet in een dolpunt.  Met moest echter niet lang op dat doelpunt wachten.
Na 10 minuten kon Haroun op aangeven van Kpaka de score openen.  Iedereen tevreden, zeker de voorzitter en het was uitkijken naar het vervolg.
Het vervolg was echter bedroevend.  Cercle ging nog meer aan verdedigen denken en kwam er aanvallend al helemaal niet meer aan te pas. Genk moest door het o zo gesloten centrum proberen aangezien de flankspelers zo goed als onzichtbaar waren.  De geblesseerde Beslija had hier zeker voor een verschil kunnen zorgen. Genk bleef in de eerste helft zijn tanden stuk bijten op een stug verdedigend Cercle.

Iedereen hoopte op beterschap in de 2de helft maar ieders vrees werd waarheid.  De 2de helft was een vervolg van de eerste.  Genk probeerde, Cercle verdedigde goed.
Een kleine 25 minuten voor het einde liet Claessens zien dat hij ook kan dribbelen.  Na zijn slalom gaf hij het doelpunt op een presenteerblaadje aan invaller Vandebergh.
Genk 2-0 voor, niet echt onverdiend maar ook niet oververdiend.  Het bracht te weinig voor de dag om daarop echt aanspraak te mogen maken.  Cercle moest zich nog steeds beperken tot het loeren op de counter.  Genk dacht dat de buit binnen was en begon zowaar nog slordiger te spelen.
In de 83ste minuut gebeurde dan wat men verwachtte, Roïha scoorde de aansluitingstreffer.
Vanaf dan had Cercle het begrepen, hier zit misschien wel meer in en het ging op zoek naar de gelijkmaker.  Het werd een echt bibberen en beven voor de Genkse defensie.

Gelukkig voor Genk kwam die er niet zodat met de 3 punten in het Fenixstadium kon houden.
De Limburgers stijgen met deze winst en door het verlies van Gent naar de 4de plaats, 3 punten achter Charleroi.

De wedstrijdstatistieken kan je hier terugvinden.