Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Jules Ottenstadion
Goal van Lange nekt AA Gent
Dieter Arens

Club Brugge blijft ook na dit weekend de autoritaire leider in de Jupiler League. De Bruggelingen wonnen hun partij na een zuinige 0-1 winst tegen het AA Gent van Georges Leekens. Het was Rune Lange die Club de zege bezorgde.

De eerste goed kans kwam er na zo'n 10 minuten spelen en die was voor de thuisploeg. Smoje gaf de bal aan De Beule die meteen hard trapte, maar Butina pakte uit met een goede parade. Even later was het opnieuw Gent die voor gevaar zorgde. De poging van Verschuere werd weliswaar door Butina gestopt.

Rond het kwartier kwam Club een eerste keer opzetten. Blondel zijn trap ging naast het doel. Gent was duidelijk de betere ploeg en dat resulteerde in de beste kans van de eerste helft voor de Gentenaars. Van Der Heyden beging een foutje waarop Jbari de wenkende kans over het doel trapte. Even voor de rust was het Club die even de bovenhand nam, maar pogingen van een bedrijvige Blondel en Maertens waren niet succesvol.

Even later was er opschudding voor het doel van Gent. Een indraaiende corner van Ceh week af op een Gentse speler en de bal ging in het doel volgens al de Bruggelingen, maar noch de scheidsrechter als de lijnrechter zagen er geen goal in. Ze beweerden dat Verschuere de bal voor de lijn kon wegwerken. 0-0 was de ruststand

In de tweede helft was het Club die meteen Gent naar de keel greep. Men was nog maar 2 minuten bezig of een kopbal van Lange belandde op de lat. Pech voor Club! Club bleef komen en een schot van Verheyen ging maar net naast de kooi van Herpoel. De daaropvolgende mogelijkheid was wel raak voor de Bruggelingen. Met een strak en hard schot bracht de onvermijdelijke Rune Lange Club op voorsprong, 0-1.

Gent was een beetje aangeslagen, maar kreeg even later een goede kans via Boussoufa om gelijk te maken. Zijn inzet werd echter niet beloond. 5 minuten voor de tijd was het toch bijna raak voor Gent. Opnieuw haalde Boussoufa hard uit en Butina moest uitpakken met een goede redding. Daar bleef het ook bij.

Club doet door deze nipte overwinning een uitstekende zaak in de strijd om de titel. Het heeft nu (voorlopig) 9 punten voorsprong op landskampioen Anderlecht dat gisteren punten verspeelde tegen Sint-Truiden.