Datum: 08/02/2015 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Jan Breydel
Anderlecht loopt dankzij Vanden Borre drie punten in op Club
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Anderlecht loopt dankzij Vanden Borre drie punten in op Club
Foto: © Photonews

Anthony Vanden Borre deed het vandaag voor Anderlecht in Brugge. Bij Cercle bleef het na zijn goal lang bij 0-1 en kwam er zelfs druk van de Vereniging. Defour besliste uiteindelijk het pleit.

Sander De Graeve in Brugge

  • Kort optreden van 
  • Enorm zwak Cercle voor de rust
  • Uitstekende Werner
  • Vanden Borre en Defour beslissen
  • Nuytinck viert terugkeer

Bij Cercle koos Arnar Vidarsson ervoor om Haroun, die al weken half fit is, in de basis te droppen. Na goed 24 minuten bleek dat een slechte gok. De middenvelder ontving al twee keer verzorging en moest uiteindelijk de strijd staken.

Hasi begon met Marko Marin in de basis en Vanden Borre en Maxime Colin bevolkten de rechterflank. Anderlecht was duidelijk baas in de eerste helft en Cercle loerde vooral op de counter. We zagen een bezige Marin, maar de Duitser kon tot z'n eigen verbazing niet scoren.

Sterke Werner

De lichtvoetige aanvallende middenvelder kreeg twee uitgelezen kansen, maar Werner ranselde zijn kopbal uit de hoek. Bij zijn volgende kans trapte hij vrij voor doel half naast de bal. Werner leek overigens goed op weg om de held te worden bij de Vereniging.

Bij een reuzekans voor Defour pakte hij uit met een geweldige reflex. Zo wiste hij een eerder schuivertje uit. Hij ging tegen de vlakte bij een uittrap en Mitrovic kon doorgaan. De Serviër ging tegen de vlakte, maar kreeg geen penalty. Aan de overkant koos Buyl ook voor een avontuur richting grasmat. Schwalbe, geel en geen match tegen Lierse voor de winger.

Anderlecht kreeg dan toch wat het verdiende enkele minuten voor rust. Mitrovic lepelde de bal uitstekend over Werner en via de lat kwam het leer tot bij Vanden Borre. Een simpel tikje later stond het 0-1, meteen de ruststand.

Na de koffie werd een bleke Sukuta-Pasu uit zijn lijden verlost. Jinty Caenepeel mocht voor snelheid zorgen op de rechterflank. Cercle stond op en begon plots te voetballen. Erg grote kansen kwamen er niet, maar de Vereniging deed op z'n minst mee.

Defour met de verlossing

Anderlecht had het even lastig om onder de druk van Cercle uit te voetballen, maar uiteindelijk kon Defour alle twijfels wegnemen. Zijn knal ging via het been van Van Acker over Werner in doel. 0-2 vlak voor tijd en match gespeeld.

We noteerden nog twee opvallende wissels. Tielemans kwam Marin halverwege de tweede helft vervangen en kreeg na de kritiek opvallend veel steun van de meegereisde fans. Bram Nuytinck kwam de uitstekende Vanden Borre, een goal en een assist, vervangen. Zijn eerste minuten na lang blessureleed.

Opstellingen

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Werner Olivier 90' -
De Kegel Dennes 90' -
Dussenne Noë   90' -
Bourdin Pierre 90' -
Buysse Bart 90' -
Van Acker Thibaut 90' -
Haroun Faris 24' -
Martens Maarten 90' -
Godee Joey 90' -
Sukuta-Pasu Richard 45' -
Buyl Stephen   90' -
  Bank G Beoordeel
Van Roose Karel 66' -
Caenepeel Jinty 45' -
Dewaele Gilles -  
Van Damme Miguel -  
D'Haene Kristof -  
Bacelic-Grgic Stipe -  
Cornelis Hans -  

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio 90' -
Colin Maxime 90' -
Heylen Michaël 90' -
Deschacht Olivier 90' -
N'Sakala Fabrice 90' -
Dendoncker Leander 90' -
Defour Steven 90' -
Marin Marko 67' -
Vanden Borre AnthonyA 87' -
Mitrovic Aleksandar 90' -
Conté Ibrahima Sory 80' -
  Bank G Beoordeel
Tielemans Youri 23' -
Leya Iseka Aaron 10' -
Nuytinck Bram 3'  
Rolando -  
Roef Davy -  
Kabasele Nathan -  
Tarfi Mehdi -  
Herbeleef Cercle Brugge - Anderlecht

Vooraf