Datum: 23/02/2013 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Jules Ottenstadion
Soumahoro en Mboyo nemen hoop Cercle weg
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Soumahoro en Mboyo nemen hoop Cercle weg
Foto: © SC

Cercle lijkt veroordeeld tot Play-off III na de 2-0 nederlaag tegen AA Gent. De kleine mogelijkheid dat het de dans nog ontspringt lijkt er niet in te zitten. Soumahoro en Mboyo tekenden voor de goals.

Sander De Graeve in Gent

In een ijskoud Jules Ottenstadion, af en toe voorzien van wat winterse neerslag, duurde het lang eer de motor van beide ploegen warmliep. Ook Jorge López was nog niet volledig opgewarmd. Hij slaagde er in de beginfase in om een wenkende kans hoog over te jassen.

Gent had enkele kansen en drukte Cercle met de rug tegen de spreekwoordelijke muur. Na twintig minuten konden Kagé en Soumahoro met een vlotte aanval de verkleumde fans wat verwarmen. Coppens verhinderde met een goede save een erg mooie goal. Vooral de pass van Kagé was schitterend, al mocht de kanonskogel van Soumahoro er ook zijn. Het schouwspel bleef de eerste helft toch ondermaats.

Gent werkt kansen niet af

Gent zou die goal op basis van de kansen verdiend hebben. Neto knalde naast en ook Mboyo vuurde enkele schoten af op het doel van Cercle. Het bleef bij de rust echter bij een flauwe 0-0. Opvallend: bij de hoekschoppen van Gent was heel Cercle steevast in de zestien te vinden.

AA Gent kwam met goede moed uit de kleedkamers en zette meteen druk. Acht minuten na rust was het eindelijk raak. Soumahoro legde na een goede lage cross van Mboyo de bal simpel in het mandje. Net op dat moment probeerden de Gent-supporters wat animo in het bezoekersvak te creëren door ‘Al wie niet springt is voor FCB’ aan te heffen. Er werd niet echt meegesprongen door de Cercle-aanhang.

Flauwe tweede helft

In vergelijking met wat we in de tweede helft te zien kregen konden we de eerste bijna als opwindend beschouwen. Na het Gentse doelpunt verdween het tempo volledig uit de wedstrijd. Gent liet Cercle toe te voetballen. De Bruggelingen kregen via Uchebo, Bakenga en D’Haene enkele kansen. Hubert tekende vijf minuten voor tijd nog voor een raket op de lat.

Deze erg matige wedstrijd eindigde uiteindelijk op 2-0. Invaller en publiekslieveling Coulibaly legde de bal panklaar voor Mboyo die bedankte met de late goal. Cercle Brugge was op het moment van schrijven mathematisch nog niet veroordeeld tot Play-off II. Niemand die er echter aan twijfeld dat Cercle binnenkort vijf keer dezelfde tegenstander in de ogen kijkt.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Boeckx Frank 90' -
CendrĂłs Pablo 90' -
Arzo CĂ©sar 90' -
Zukanovic Ervin 90' -
Maréval Rémi 90' -
Hubert David 90' -
Neto Renato 90' -
Kage HervĂ©   81' -
LĂłpez Jorge   77' -
Soumahoro Yaya âš˝ 90' -
Mboyo Ilombé ⚽ A 90' -
  Bank G Beoordeel
Maes Kristof -  
Melli Juan Alberto -  
Wallace Fernando -  
Messoudi Mohamed -  
Kola Rodgers -  
Van der Bruggen Hannes 13' -
Coulibaly Elimane A 9'  

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Coppens Jo 90' -
Boi Frederik   90' -
Dickoh Francis 90' -
Mertens Gregory 90' -
Evens Bernt 90' -
Vidarsson Arnar 90' -
Van Eenoo Lukas 90' -
Bakenga Mushagalusa 90' -
Cachicote da Rocha Carlos Wilson 45' -
Godee Joey 90' -
Uchebo Michael 74' -
  Bank G Beoordeel
Verbist Bram -  
Wils Stef -  
Mestdagh Niels -  
Carvalho William -  
Van Roose Karel -  
D'Haene Kristof   45' -
Boghossian Joaquin 16' -
Herbeleef KAA Gent - Cercle Brugge

Vooraf