Stadion: Diaz Arena
Charleroi met winst terug van de kust
Kristof Somers

Oostende heeft tegen Charleroi de drie punten niet kunnen thuishouden. De Karolo’s speelden een heel stuk slimmer en zeker na hun eerste goal werden ze nooit overtroefd door de ploeg van Herman Vermeulen.

Oostende begon met de meeste aanvalsdrift aan de partij. De Wilde kon net niet bij een voorzet van Landuyt. De kustploeg ontwikkelde nog enkele kansen via onder meer Joly en Zoko. Toch was het Charleroi dat op voorsprong kwam nadat Akgül de bal onder Thieren door het doel in werkte. De Karolo’s speelden daarna met veel spelers achter de bal, maar ze kwamen er wel gevaarlijk uit met een knal van Akgül tegen de kruising. Doelman Laquait, aan zijn 54ste wedstrijd op rij bezig, hoefde nog één keer te redden met de knie.
Iets na rust was Thieren, de vervanger van de geschorste Habran, voor de tweede keer geklopt. Weer was het Akgül die een vrije trap van Christ tegen de netten kopte. Oostende was even van slag, want het had zich wat gemakkelijk in de luren laten leggen. Charleroi kon de match controleren, maar liet toch nog tegenscoren. De Wilde kwam een corner kort opvragen en bracht de bal voor doel, waar Van Rumst afwerkte.

Oostende ging in de laatste minuten nog voluit voor een tweede goal en speelde achteraan man op man. Het was echter Charleroi dat nog de beste kans kreeg. Griffiths kon net op tijd wegwerken. Eindstand 1-2.

Charleroi komt door het verlies van Gent nu op een 5de plaats, op 2 punten van Racing Genk. Oostende doet een heel slechte zaak onderin het klassement. Bergen komt op gelijke hoogte en morgen kan FC Brussels nog over de kustploeg springen.