Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Lotto Park
Anderlecht doet het in de slotseconden
Dieter Arens

Anderlecht heeft in extremis de 3 punten thuis gehouden tegen Standard. De mannen van Vercauteren wonnen met 3-2 na een aangename topper.

Standard begon het sterkst aan de wedstrijd. Léonard testte de vuisten van Peersman en Oneywu kopte over. Langzamerhand kwam Anderlecht beter in de partij en dat resulteerde in een 1-0 voorsprong. Kompany haalde hard uit en zijn bal vloog voorbij Runje. De Rouches waren het noorden kwijt en Anderlecht bleef drukken. Toch maakte Standard op een diefje de gelijkmaker. Geraerts trapte de bal rustig voorbij Peersman, 1-1. Na dat doelpunt ging het van de ene naar de andere kant. Gescoord werd er niet meer waardoor de ruststand 1-1 was.

In de tweede helft was Anderlecht de ploeg die het meest voor de aanval koos. Toch moesten de Brusselaars af en toe oppassen voor de tegenprikken van Standard die altijd levensgevaarlijk waren. Walasiak tikte op één van die aanvallen maar net naast. Even later was het bingo voor Anderlecht. Aruna lifte de bal mooi over Runje, 2-1 en Standard moest weer achtervolgen.

Dat ging gepaard met stevige duels. Tijdens één van die duels moest Conceiçao rood krijgen voor een doodschop op Deschacht, maar hij kreeg slechts geel. De Rouches bleven komen en in de laatste minuut van de reglementaire speeltijd was het Geraerts die Anderlecht een bittere pil bezorgde, 2-2. Dat dacht iedereen want in de toegevoegde tijd van de partij troefde Tihinen Oneywu af en hij kopte onverhoopt de 3-2 tegen de netten.

Door deze overwinning is Anderlecht nu zeker van de tweede plaats en moet Standard nog uitkijken voor Genk in strijd voor de 3de plaats.