Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Luminus Arena
Genk verliest van tien Zebra's
Bart Van Craeynest

Racing Genk heeft in zijn laatste wedstrijd in het Feniksstadion de titel uit handen gegeven. Tegen tien spelers van Charleroi konden de Limurgers niet wat Anderlecht wel kon: winnen. Genk verliest zo thuis voor het eerst in 29 wedstrijden en eindigt dit seizoen als tweede.

Genk begon nerveus aan de wedstrijd. Veel balverlies en een vermoeid ogende ploeg lieten Charleroi het best openen. Toch kon Genk het eerst dreigen via een schot van Haroun. Kéré lag, helaas voor Genk, goed in de weg. Genk verdigde slordig en kon in de aanval voor weinig scherpte zorgen. Charleroi kwam daardoor enkele keren dreigen. Akpala was Bailly op een voorzet van Jovial net niet snel genoeg af en Camus schoot vanuit een schuine hoek recht op de doelman. Jovial moest dan na een half uur van het veld van Vervecken. Na een duel met Caillet had de vierde scheidsrechter de Fransman iets zien doen wat een voetbalveld onwaardig is. De beelden brachten geen duidelijkheid, de waarheid zal later volgen. Genk begon dan meer greep op Charleroi te krijgen, dat genoodzaakt werd hun heil in de tegenaanval te zoeken. De grootste kans was voor Mikulic. Pocognoli kapte goed naar binnen en schoot met rechts. Luzi kon nog redden, maar Mikulic miste in de rebound onbegrijpelijk voor een leeg doel. Ook via stilstaande fases lukte het deze keer echt niet voor Genk. Ljubojevic kopte twee keer naast na een vrije trap van Soetaers. Genk rook de goal maar die viel vlak voor de rust aan de overkant. Camus zette een actie op in een tegenaanval en Akpala lobde de te ver uitkomende Bailly. 0-1 en Genk had nog 45 minuten om zich terug in de titelrace te knokken.

Genk kwam met het mes tussen de tanden uit de kleedkamers en voetbalde de eerste tien minuten van de tweede helft maar liefst zes kansen bij elkaar. Telkens belandden schoten van Cornelis, Haroun, Vrancken en Soetaers naast, over of in de handen van een sterk keepende Luzi. De grootste kans was nog voor Charleroi. Camus knalde, na een weeral erg scherpe counter, op de paal. Broos bracht dan een tweede spits in en Vandenbergh ging Ljubojevic helpen in de aanval. Het bleef kansen regenen voor Genk, maar de bal wou er niet in. Van Aerschot was nog het dichtst bij een doelpunt door de bal tegen zijn eigen lat te knallen. Charleroi kwam dan nog eens opzetten en Orlando omspeelde Bailly, die weeral veel te ver uitkwam, en maakte zo 0-2. De Braziliaan maakte Genk zo helemaal wakker uit zijn titeldroom. Soetaers kopte de misschien wel mooiste aanval van de avond via de grond over en Vossen komt in blessuretijd nog een goede Luzi tegen.

Genk verliest zo voor de tweede maal dit seizoen van een sterk spelend Charleroi. Voetbal is een sport met veel cliché's en één daarvan heeft Genk vanavond ondervonden: het is soms gemakkelijker voetballen tegen elf, dan tegen tien man. Genk wordt zo na een verdienstelijk seizoen tweede, Charleroi maakt door het verlies van Gent zelfs nog kans op de vierde plek, die heel belangrijk wordt als Standard de bekerfinale wint.