Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard haalt het van zwak Gent (+ foto's)
Kevin Van Cutsem

Standard lijkt op weg naar een tweede Europees ticket in evenveel jaar. Het won deze namiddag in een kolkend Sclessin makkelijk van AA Gent, dat zeer zwak acteerde. Resultaat: 3-0. Doelpunten waren er van Smoje (own), Roussel en Conceiçao.

Voor de wedstrijd op gang gefloten kan worden, wordt eerst één minuut stilte gevraagd voor de vader van Standard-speler Assou Ekotto, die deze week omkwam tijdens een auto-ongeluk. Daarna kan de partij van start gaan en Sclessin weer brullen. Hoewel, het duurt bijna een half uur voor de eerste kans zich aandient. Cedric Roussel kopt een goed gemeten voorzet tegen de paal, Bangoura mist vervolgens onbegrijpelijk in de herneming. Meteen daarna mag Philippe Leonard op doel trappen, maar Gent-doelman Herpoel gaat goed naar de hoek. Diezelfde Leonard moet twee minuten later geblesseerd het veld verlaten, na een doodschop van Mamouni. Zijn vervanger, Gonzague Vandooren, staat amper één minuut op de mat wanneer hij een hoekschop van Conceiçao op de dwarslat kopt. Ook deze keer kan Bangoura de afvallende bal niet in doel werken, ruststand 0-0.

Na de pauze zien we een gretige thuisploeg, een Standard met meer geluk ook. We  zijn amper tien minuten ver wanneer Smoje een vrije schop van Conceiçao op een ongelukkige manier  in doel devieert, 1-0 voor de Rouches. Standard-spits Bangoura kan enkele tellen later de score verdubbelen wanneer hij alleen op Herpoel mag afgaan. Maar zijn bal strandt op de lijn. De 2-0 blijft echter niet uit. Rapaic raakt op vrijschop nogmaals het doelhout, maar Roussel is goed gevolgd en verslaat Herpoel met een strakke kopbal. Gent kan daar weinig tot niets tegenover stellen. In de allerlaatste minuut mag ook Conceiçao zijn goaltje nog meepikken, deze keer vanop de stip na een lichte toegekende fout van een ongelukkig tussenkomende Smoje, 3-0 de eindstand. Voor de talrijk opgekomen Standard-supporters meteen het sein om, zoals de traditie in Luik het voorziet, het veld te bestormen.

Foto’s van de wedstrijd kan u hier bekijken.

Opstellingen:

Standard: Runje, Dragutinovic, Onyewu, W. Curbelo, Leonard (42’ Vandooren), Rapaic (88’ Kovaleko), Conceiçao, Geraerts, Wamberto, Bangoura (85’ Walasiak) en Roussel

AA Gent: Herpoel, Laybutt, Smoje, Hakonsen, Mirvic, Lombaerts (67’ De Brul), Vrancken, Boussoufa, Mamouni, De Beule en Jbari (66’ Diop)

Doelpunten: 56' Smoje (own), 66' Roussel, 89' Conceiçao