Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Stayen
Sint-Truiden haalt het van Brugse B-ploeg
Dieter Arens

Sint-Truiden heeft het seizoen in schoonheid kunnen afsluiten. De Kanaries wonnen met 3-2 cijfers tegen het B-elftal van Club Brugge.

De Truienaars waren gretig vanaf eerste minuut van de partij. De Ceulaer zijn eerste poging ging voorlangs en even later moest Stijnen ingrijpen op een schot van die dezelfde De Ceulaer. Sint-Truiden bleef komen en Hajnal probeerde het met een harde trap die door Stijnen keurig werd tegengehouden. Daarna kwam Club voor een eerste keer dreigen en het was ook meteen raak. Ishiaku kopte eerst tegen de paal, maar Rozehnal was goed gevolgd om de bal wel over de lijn te werken. 0-1. Club kreeg vleugels en het scoorde bijna de 0-2, maar een stifter van Roelandts en een trap van Victor kenden geen succes.

Toch kwam de gelijkmaker er voor de Truienaars rond het halfuur. Op een voorzet van Wisniowski kopte de volledig vrijstaande Hajnal de 1-1 tegen de netten. Sint-Truiden ging vervolgens opzoek naar een tweede doelpunt. Stijnen redde een mooi schot van Rutten, maar vlak daarna was het toch raak. Weer was het Hajnal die met een grondscherend schot de 2-1 maakte. Bijna gingen de Kanaries nog rusten met een 3-1 voorsprong. Buvens zijn knal scheerde de kruising.

Na de rust probeerde Brugge de bakens te verzetten. Het jonge Brugse talent Vlaeminck zijn poging kende echter geen succes. Nadien kwamen er nauwelijks kansen, maar er werd wel gestreden voor elke bal. Een kwartier voor affluiten kwam de gelijkmaker voor Club er bijna. Van Imschoot kon in extremis een bal van Clement vanop de doellijn wegwerken. De Truienaars konden geen echte vuist meer maken, maar toch scoorde het uit hun enige kans na de rust. Invaller Ipoua kon een voorzet van Niemi voorbij Stijnen trappen. 3-1. Het kalf was verdronken, al scoorde Club via Van Tornhout nog de 3-2 aansluitingstreffer.