Datum: 03/10/2004 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Jan Breydel
Genk houdt Club Brugge op gelijkspel
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Genk houdt Club Brugge op gelijkspel
Foto: © SC

Racing Genk heeft Club Brugge thuis op een gelijkspel gehouden. Het werd 1-1. Club Brugge ziet zo haar voorsprong op Anderlecht verkleinen. Het blijft niettemin leider.

De wedstrijd begon erg aardig voor Club Brugge, met al na twee minuten een dot van een kans voor Gert Verheyen. De ex-international besloot echter op doelman Jan Moons. Daarna was het een hele tijd stil. Racing Genk speelde vanuit een strakke organisatie en liet geen ruimte voor de Bruggelingen. Wellicht de beste organisatie die Brugge sinds geruime tijd ontmoetten, dixit Tomislav Butina.

Toch kwam ook Genk er moeilijk uit. De eerste kans voor de Limburgers was meteen raak. Orlando Engelaar wist te profiteren van defensief gestuntel bij Club. De Nederlander was niet egoƃĀÆstisch en legde af voor Paul Kpaka, die Butina paseerde. 0-1, Brugge holde al gauw achter de feiten aan.

Het was minuten lang wachten op de volgende kans. In de vijventwintigste minuut was een uitstekend spelende Ivan Gvozdenovic er dicht bij, maar de Serviƫr kon niet afronden. De grootste kans was echter voor Genk: Daerden ging zijn gang, maar Butina lag in de weg. Club ontsnapte aan de 0-2. Het profiteerde daar meteen van, want via Gvozdenovic werd het 1-1. De Genkse verdediging was heel even minder aandachtig en hupla, de bal lag al binnen. De bordjes bleven in evenwicht tot aan de rust.

In de tweede helft had Club opnieuw veldoverwicht, maar Genk hield de rangen goed gesloten. Op het uur ging Gert Verheyen grof in de fout. De spits kon het niet laten na te trappen op Gert Claessens, maar werd daarvoor slechts beloond met een gele kaart. Nog geen minuut later was Verheyen enorm dicht bij de 2-1, maar zijn kopbal belandde op de paal. Club Brugge bleef drukken, maar het kon geen gaatje vinden.

Het kantelmoment kwam er een kwartier voor tijd. Birger Maertens, die voor de rest uitstekend speelde, mocht vertrekken met rood. De verdediger haalde de doorgebroken Beslija neer. Niettemin kreeg hij van het Brugse publiek een applaus. Genk werd plots een stuk gevaarlijker. De Limburgers kwamen meer en meer aan het doel van Butina, maar de Kroaat wist met enkele knappe interventies zijn netten schoon te houden. Ondertussen had ook Beslija rood kunnen krijgen, maar de Bosniƫr kon rekenen op de genade van Frank De Bleeckere, ondanks een smerige fout op Butina.

Club Brugge en Racing Genk speelden zo 1-1 gelijk op Olympia. Een faire uitslag, waarmee beide ploegen weinig opschieten. Club blijft leider, maar ziet de voorsprong op aartsrivaal Anderlecht slinken tot twee punten. Genk zakt weg naar stek nummer acht, op zeven punten van de leider.