Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stayen
Charleroi speelt gelijk bij STVV
Anthony Van der Planken

Sint-Truiden kon thuis opnieuw niet winnen. Tegen het Charleroi van ex-trainer Jacky Matthijsen werd het 2-2.

De wedstrijd kende een saai wedstrijdbegin. Pas na een kleine twintig minuten kwam het eerste doelgevaar. Enkele minuten later wist Claude Kalisa de ban dan toch te breken. De STVV-er zette zijn hoofd tegen een corner van Kris Buvens en zag zijn inzet beloond met een doelpunt. Sint-Truiden bleef na dat doelpunt domineren, maar de score uitbreiden zat er niet meer in.

Na de rust kwam Charleroi als de betere ploeg uit de kleedkamer. Een kwartier voor het einde kwamen de Karolo's terug op gelijke hoogte. De ingevallen Bangoura maakte de gelijkmaker. Vijf minuten later zorgde Dos Santos voor algehele stilte op Staaien, want hij scoorde de 1-2 voor Charleroi. De Karolo's waren nog maar net uitgefeest, of Sint-Truiden maakte gelijk. Benjamin De Ceulaer was de gelukkige doelpuntenmaker. Hij zorgde voor een vlaag van opluchting in Limburg.

Sint-Truiden geraakt zo eindelijk weer uit de degradatiezone. De Kanaries staan 16e met zes punten. Charleroi staat knap 6e met 13 punten.