Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Jan Breydel
Tien Truienaars pakken knap punt tegen slap Cercle
Tomas Taecke

Cercle heeft tegen rode lantaarn STVV zijn derde puntenverlies op rij geleden. De Limburgers sleepten met tien man een punt uit de brand (2-2).

Bob Peeters liet Cornelis en D'Haene op de bank en gaf het vertrouwen aan Van Roose en Iachtchouk. Franky Van der Elst koos voor de zelfde elf als tegen AA Gent. Na tien minuten was het Koen Daerden die de vijandigheden opende. Verbist pareerde op fantastische wijze zijn grondscherend schot, Cercle ontsnapte vroeg in de wedstrijd.

Cercle antwoordde snel via Baldé. De Portugees profiteerde van het mistasten van Iandoli en kopte van dichtbij op de paal. Verbist redde Cercle in de beginfase van de partij maar moest zich halfweg de eerste helft toch gewonnen geven. Christ kreeg teveel ruimte en bediende Reza aan de tweede paal. De aanvaller twijfelde niet en schoof de openingsgoal voorbij Verbist (0-1).

Pas kort voor de pauze was Cercle echt gevaarlijk. Janssens kon vrij aanleggen op de rand van de zestien meter, maar Baldé liep hem voor de voeten waardoor de middenvelder de opgelegde kans overknalde.

In de tweede helft toonde Cercle meer aanvallende impulsen maar dat resulteerde niet in uitgespeelde kansen. Iachtchouk probeerde het enkele malen van ver maar zonder succes.

De beste kans voor de thuisploeg kwam er op het uur. Janssens ging zijn kans vanop twintig meter: zijn schot ging rakelings naast. Cercle zag ook op korte tijd tweemaal een strafschop maar scheidsrechter Bylois wuifde het appel weg.

Twintig minuten voor tijd brak de match plots volledig open. Iachtchouk en Cornelis zagen een goed schot gekeerd door Castro. Aan de overzijde miste Daerden vanop drie meter de kans om de wedstrijd te beslechten.

Nog geen minuut later was Daerden opnieuw de zondebok. Na een tweede gele kaart moest de Limburger vroegtijdig gaan douchen. Cornelis krulde de daaropvolgende vrijschop heerlijk in de bovenhoek en Cercle stond weer op gelijke hoogte van de Truienaars (1-1).

In de slotfase gooide Cercle alles in de strijd om de zege alsnog binnen te halen. Neto kreeg de grootste kans maar Daeseleire was net op tijd terug om de meubelen te redden.

Het venijn zat hem in de staart van de wedstrijd. Eerst sleepte Baldé zijn team in de slotfase naar de overwinning (2-1), maar niets was minder waar. In de kluts verdween de bal aan de overzijde via Reis in eigen doel en zo nam STVV toch een knap punt mee naar Limburg (2-2).