Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Luminus Arena
Aangename topper eindigt onbeslist
Thomas Dubois

In een genietbare partij speelden Club Brugge en Racing Genk 2-2 gelijk. Racing Genk was de betere ploeg en kreeg de meeste kansen. Het kreeg echter telkens het deksel op de neus en Club neemt zo een punt mee uit het Fenixstadion.

Racing Genk begon aan de wedstrijd met Vandenbergh op de bank, Peeters werd in theorie als enige spits aanzien. Op het veld draaide het echter anders uit. De heel bedrijvige flanken waren een echte kwelling voor de Brugse verdedigers. Zowel Soetaers als Beslija speelden beresterk. Racing Genk nam meteen het heft in handen en dat resulteerde al vlug in enkele kansen voor Soetaers. Gelukkig voor Butina en heel Club Brugge werd de bal telkens afgeblokt door één van de verdedigers. Een afstandsschot van Sigurdsson belandde op het dak van het doel.

Racing Genk speelde een heel sterke eerste helft, waarschijnlijk de beste helft van het hele seizoen. Gvozdenovic en Vanaudenaerde beleefden een uiterst moeilijk avond. Halverwege de eerste helft kreeg Genk loon naar werken. Een vrije trap genomen door Portillo werd gepakt door Moons. Die gooide snel uit, via Defour belandde de bal bij Soetaers, die Englebert er af liep. Zijn voorzet belandde bij Beslija, die vrijstaand maar binnen te koppen had.
Na het doelpunt liet Genk het tempo wat zakken zodanig dat Club wat beter in de wedstrijd kwam. Balaban kon centeren naar de vrijstaande Portillo die – zoals het boekje het voorschrijft – naar de grond kopte. Zijn bal ging echter over. De ultieme kans op de gelijkmaker werd hiermee de nek omgewrongen. Diezelfde Portillo kon kort voor rusten nog eens op doel afgaan, hij had echter te veel tijd nodig om naar zijn linker te zoeken en zag zo de kans de mist ingaan.

Het was Racing Genk dat het best startte aan de tweede helft. Bob Peeters kreeg met een gelukje de bal en zag zijn bal op de lat belanden. Genk hier heel dicht bij de 2-0.
Het was echter Club Brugge dat gelijkmaakte. De ingevallen Roelandts kon de bal knap recupereren en passen naar Clement, die de diepstaande Verheyen bereikte. Verheyen kon aanleggen en scoorde de 1-1. Club op een diefje gelijk.

Genk probeerde meteen te reageren, maar zowel Defour als Soetaers konden niet scoren. Ook Club probeerde wel te dreigen, maar het creëerde geen uitgespeelde kansen. Een kwartier voor tijd kreeg Genk de verdiende goal. Een knappe combinatie op rechts werd door Bob Peeters afgewerkt. Het Fenixstadion in extase. Maar niet voor lang want vijf minuten voor tijd kreeg het een koude douche. Ex - Genkspeler Philippe Clement kreeg de bal voor de voet in de kluts en scoorde. Onverdiend volgens het spel, maar dat is voetbal.

Treurnis bij Racing Genk, vreugde bij Club Brugge, dat zo gelijkkomt met Standard en op drie punten van Anderlecht, die wel allebei een wedstrijd minder gespeeld hebben. [AN]