Datum: 28/01/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Jan Breydel
Boussoufa boetseert, slim Gent profiteert
Guillaume Belaey
| 0 reacties
Boussoufa boetseert, slim Gent profiteert
Foto: © SC

In het Jan Breydelstadion slaagde AA Gent erin om voor de derde keer dit seizoen Cercle Brugge te verslaan. Eerst in de heenronde, later in de beker en ook in deze terugwedstrijd bleven de Buffalo’s aan de winnende hand. De figuur van de wedstrijd was alweer Moubarak Boussoufa, die met zijn technische virtuositeit de uitzege boetseerde. Mede door deze overwinning blijven de Buffalo’s in de race voor de vijfde plaats.

Voor de wedstrijd was bij de thuisploeg Boi onbeschikbaar, waardoor De Smet in de basis kwam. Bij Gent stond de nochtans aangekondigde Foley niet in de basis want Zoko speelde in de spits. Anderzijds was opnieuw Smoye beschikbaar zodat Blessing weer bankzitter werd.

Op een glad veld, dat vooral nadelig was voor de aanvallende ploeg, in dit geval Cercle Brugge, zorgde de thuisploeg aanvankelijk voor halve kansen. Op voorzet van Pinaljevic knalde Meyssen naast terwijl even later Dekelver opnieuw Meyssen tevergeefs deed afdrukken. Het was duidelijk dat Gent rustig Cercle opving en een afwachtende houding aannam. 

Halfweg de eerste helft begon de wedstrijd echter te nivelleren. De Buffalo’s kwamen opzetten via tegenstoten die niet van gevaar ontbloot waren. Zo nam GrĂ©goire thuisdoelman Vandendriessche onder vuur hoewel deze de bal overtikte. Inmiddels had Boussoufa al een paar keren zijn dribbeltalent aan de man gebracht. Dat voerde de kleine Buffalo in de 35e minuut nogmaals uit toen hij op aangeven van GrĂ©goire de Cercle-defensie mystificieerde en plots Vrancken aanspeelde, die koelbloedig de knappe voorbereiding schitterend afmaakte.

Na de hervatting ging de thuisploeg driftig op zoek naar de gelijkmaker met gretig offensief voetbal. Aanvankelijk ging Meyssen zijn kans, maar hij kogelde naast, nadien tikte Dekelver over doel en verijdelde doelman Herpoel een tweede poging van de Cercle-aanvaller. Een slim Gent liet Cercle zijn ding doen en opteerde voor de tegenstoot, al kwam dat aanvankelijk moeilijk van de grond. Desondanks hield de Gentse defensie alles onder controle.

Een omhaal van Datti patste pal op Vandendriessche, Mamouni schoot naast terwijl de Meyssen-reactie evenmin de goede richting vond. In het slotkwartier liet Boussoufa alweer zijn kunstjes zien. Zijn haarfijne assist bereikte de vrijstaande Zoko, die via de paal de verdubbeling scoorde.

Gent meteen op rozen, al kwam Cercle in het slotkwartier nog gevaarlijk opzetten. Een bedrijvige Meyssen knalde nipt over, terwijl Slovic Grondin wegstuurde wiens poging door een alerte Herpoel werd geneutraliseerd. Twee minuten voor het eindsignaal kon uiteindelijk Dekelver een aangeven van De Smet verzilveren naar de aansluitingstreffer. 

Rijkelijk te laat  om het AA Gent van blikvanger Moubarak Boussoufa nog in het nauw te drijven.  [AN]
 

Vooraf