Datum: 18/02/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard blikt Cercle Brugge in
Steven Bologne
| 0 reacties
Standard blikt Cercle Brugge in
Foto: © SC

Standard heeft vanavond, zonder Sergio Conceiçao, brandhout gemaakt van Cercle Brugge. De Bruggelingen hadden op een doorweekte Luikse grasmat weinig in de pap te brokken. Milan Rapaic werd de held van de avond met drie doelpunten.
 
Aan de rust was de wedstrijd tussen Standard en Cercle Brugge al lang gespeeld. De teller stond toen al op 4-0. Milan Rapaic opende de score met een hard schot in de korte hoek. Enige tijd later verdubbelde Igor De Camargo de score waarna opnieuw Rapaic toesloeg met twee doelpunten op stilstaande fase. Eerst krulde hij de bal op vrije trap in doel, voor de pauze scoorde hij nog vanop de stip nadat Mohammed Tchite een strafschop versierd had.

Wie dacht dat Standard na de pauze het voetje van het gaspedaal zou lichten, kwam bedrogen uit. De partij was nog niet op gang gefloten of Tchite liet de forfaitcijfers op het bord verschijnen. Toch eens Cercle dat kwam dreigen via Muhamadu Ibad, en het werd zowaar 5-1 nadat hij vrijstaand kon inkoppen. Standard reageerde meteen, en nog geen 120 seconden later stond daar alweer Tchite om de 6-1 binnen te leggen. De partij bloeide dood en Cercle kon dan toch enkele keren dreigen, maar veel werk had Vedran Runje niet op te knappen. Voor het eindsignaal van Joeri Van De Velde weerklonk, kon ook de ingevallen Serhiy Kovalenko nog zijn doelpuntje meepikken; 7-1.  
 
Van een wedstrijd was nauwelijks sprake aan de boorden van de Maas, voor Cercle het goed en wel besefte had Milan Rapaic al toegeslagen en konden de boeken voor groen-zwart dicht. Opdracht volbracht voor Standard, dat volgende week als leider naar Club Brugge kan trekken indien het de inhaalwedstrijd van komende woensdag tegen La Louvière tot een goed einde kan brengen. [AN]

Vooraf

18/02/2006