Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Het Kuipje
Westerlo thuis langs Roeselare
Anthony Van der Planken

Westerlo heeft zaterdagavond thuis afstand genomen van Roeselare. Westel won met 3-2, al had het net zo goed omgekeerd kunnen zijn.

Roeselare was immers de betere ploeg in de eerste helft. De promovendus speelde fris voetbal en creëerde ook voldoende kansen om een paar keer te scoren. Het bleef echter bij één treffer van Eloi, die na tien minuten kon profiteren van mistasten van de thuisverdediging. De knappe assist was van de voet van Soumare.
Westerlo probeerde daarna gelijk te maken, maar het was Roeselare dat het gevaarlijkst bleef. Soumare kwam al gauw dicht bij de 0-2, maar hij struikelde over z'n eigen benen. De Vleeschauwer was er nog dichter bij, zijn inzet werd uit doel geranseld door Gaspercic. Ook Vandamme probeerde het, zijn schot vloog net over doel.

Uiteindelijk was het Westerlo dat kon gelijkmaken. De thuisploeg scoorde via ervaren rot Nico Van Kerckhoven. De verdediger knikte een corner van Martin Kolar tegen de netten. Een belangrijk doelpunt voor Westerlo, want het zorgde ervoor dat het niet met een achterstand moest gaan rusten.

Meteen na de rust scoorde Westerlo ei zo na de 2-1. Janssens pakte uit met een loeier, de bal vloog nipt naast. Jochen Vanarwegen probeerde het ook twee keer, evenveel keer stond Sierens in de weg. De doelman van Westerlo moest iets na het uur toch een tweede treffer toestaan. Opnieuw kwam die voort uit een corner van Kolar. Dit keer legde kapitein Chris Janssens de bal in het mandje.
Roeselare liet zich echter niet doen en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er al gauw dankzij Smits. De middenvelder werkte de bal in twee tijden voorbij Gaspercic. Toch duurde ook het feestje van Roeselare niet lang, want amper zes minuten na de 2-2 kwam Westerlo opnieuw op voorsprong. Voor de derde keer lag Martin Kolar aan de basis van het Westelse doelpunt, de huurling van Anderlecht legde af voor Bernt Evens, die via een Roeselaars been wist te scoren.

De bezoekers probeerden nog om opnieuw te gelijkmaken, maar dat lukte niet meer. Westerlo wint zo en houdt de top in het visier. Roeselare blijft voorlopig een eindje boven de degradatiezone hangen.