Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem wint strijd om vierde plaats
Ruben Claesen

Zulte Waregem won vanavond van Racing Genk. Op het halfuur kon clubtopschutter Sergeant zijn tiende van het seizoen over Moons stiften. Genk stelde alles in werking om de gelijkmaker te potten, maar er ontbrak structuur in het spel.

Bij Zulte Waregem was Breleur geschorst, Vansteenbrugghe geblesseerd. Verschuere en Meert waren weer fit en kwamen in de ploeg. Doelman Merlier maakte zijn rentrée. Bij Racing Genk zat youngster Henkens op de bank. Bailly, Matoukou, Remacle, Claessens, Daerden en Soetaers waren geblesseerd, Vandooren was geschorst. Cornelis haakte op het nippertje af met een blessure.

De wedstrijd begon tamelijk traag, met aftastend middenveldspel en weinig tot geen doelkansen. Na twintig minuten waren het de bezoekers die voor het eerste gevaar zorgden, Harouns schot werd geweerd door Merlier. Even voor het halfuur zag de thuisploeg kapitein Leleu uitvallen, die voor de match al twijfelwachtig was. Dindeleux werd zijn vervanger. Op het kwartier klom de thuisploeg dan op voorsprong. Salou speelde de infiltrerende Sergeant aan, de topscoorder stiftte de bal over Jan Moons in de kruising. Vijf minuten voor de rust kreeg Bob Peeters een goede kans voor de gelijkmaker, maar hij kon zijn schot niet drukken. Op slag van de pauze mocht ook Defour aanleggen, Merlier pakte. De rust werd bereikt met een score van 1-0.

De tweede speelhelft begon opmerkelijk levendiger dan de eerste. Vlak na het eerste fluitsignaal miste Mikulic zijn interceptie, het schot van Salou ging voorlangs. Enkele minuutjes later trapte Sergeant een voorzet van Dupré in één tijd nipt over. Een kwartier gespeeld, D’Haemers met zijn zoveelste dieptepas, het schot van Salou vanuit een scherpe hoek werd gepareerd door Moons. Genk wilde heel graag, maar er zat geen lijn in het Limburgse spel. Een kwartier voor tijd kwam Sergeant via Meert en Salou aan de bal, zijn schot strandde op de lat. Een minuutje later was daar eindelijk de eerste doelpoging van Racing Genk, Defour trapte op Merlier. Weer even later was het ei zo na 2-0. Na een avondwandeling bracht Van Nieuwenhuyze Salou in stelling, maar in plaats van zelf af te werken opteerde de bijna-Belg voor een voorzet. Genk zette nog een slotoffensief in, maar verder dan een schot van Defour, dat naast ging, kwam het niet meer. [AN]