Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard komt mee op kop
Anthony Van der Planken

Standard laat Anderlecht niet los. De Rouches wonnen vandaag van Sint-Truiden en behouden daarmee hun maximum. Kapitein Conceiçao scoorde de verlossende eerste treffer.

De thuisploeg startte het best aan de wedstrijd, maar het was niettemin Sint-Truiden dat de eerste kans kreeg. Niemi
kon na een mooi nummertje op doel schieten, maar vond een uitstekende Runje op zijn weg. Standard liet zich echter niet onbetuigd en kwam via twee schoten van Conceiçao dicht bij de openingstreffer. Ook Tchite en Onyewu geraakten met hun pogingen niet voorbij doelman Belic. Standard verdiende dan ook een doelpunt, maar kreeg dat niet. De brilscore stond dus bij de rust nog steeds op het bord.

Vlak na de koffie was Standard opnieuw enkele keren dicht bij de 1-0. Het begon met
Karel Geraerts, wiens inzet net voor de lijn werd weggehaald. Moreira's poging stuitte dan weer op Hayen. Standard bleef drukken en kwam een kwartier voor het einde dan toch op voorsprong. Het was kapitein en smaakmaker Conceiçao die de bal voorbij Belic kreeg. In blessuretijd zorgde Bangoura, die verrassend op de bank startte, voor het geruststellende tweede doelpunt.