cluClub Brugge
zwaZulte Waregem
Datum: 07/04/2006 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Jan Breydel
Herboren Club wint nipt van Essevee
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Herboren Club wint nipt van Essevee
Foto: © SC

Emilio Ferrera heeft zijn debuut bij Club Brugge niet gemist. Club klopte thuis Uefa-concurrent Zulte Waregem met 2-1. Een verdiende zege op basis van de inzet en het spelbeeld, al hadden de bezoekers zeker kansen genoeg om punten mee te graaien. 

Club Brugge startte goed aan de wedstrijd en creĆ«erde al meteen een eerste kansje via Gert Verheyen. Toch liep de landskampioen al gauw op een tegentreffer. Een defensieve blunder van Philippe Clement resulteerde in een uitstekende kans voor Tim Matthys, die via de voet van Klukowski de bal in doel werkte. Jan Breydel even stil, maar door de positieve ingesteldheid volgde het publiek al snel. Club zette druk, Englebert kwam met een mooie volley dicht bij de gelijkmaker. Toch was het met momenten bibberen en beven in de Brugse verdediging. Vooral Clement maakte een allesbehalve zekere indruk. Iets voor het halfuur kon Salou bijna profiteren, de aanvaller knikte de bal nipt over.

Club voerde de druk stelselmatig op en kwam na een kleine veertig minuten op gelijke hoogte. De schutter van dienst was... Ibrahim Salou. De aanvaller kopte een vrijschop in eigen doel. De thuisploeg duwde door en kwam via Verheyen en vooral Balaban erg dicht bij de 2-1, beide spitsen faalden in de afwerking. Dat deed ook Salou, die oog in oog met Stijn Stijnen toch nog op de doelman trapte.

Club Brugge kwam vol goede moed uit de kleedkamer en drukte Zulte Waregem naar achteren. Balaban en Portillo kwamen erg dicht bij de 2-1. Het was uiteindelijk Verheyen die iets na het uur de voorsprong vastlegde. De gelegenheidsmiddenvelder kopte een vrijschop van de uitstekend spelende Vermant tegen de netten. Meteen het tweede doelpunt uit een stilstaande fase voor Club Brugge, de hand van Emilio Ferrera? 

Zulte Waregem liet zich echter niet doen. De seizoensrevelatie vocht voor wat het waard was en dwong in de laatste twintig minuten nog enkele uitstekende kansen af. Salou mocht opnieuw alleen op Stijnen afgaan, opnieuw was de doelman de winnaar. Meert kende nog meer pech, zijn afstandsschot belandde op de paal. Ook de ingevallen Vandermarliere slaagde er niet in om Stijn Stijnen te kloppen.

Club wint zo verdiend op basis van de inzet en het spelbeeld, maar mag zijn beide handjes kussen dat Zulte Waregem de talrijke kansen niet afwerkte. Essevee maakte op basis van de kansen zeker aanspraak op een punt, maar blijft verweesd achter. Club Brugge loopt twee punten in op Anderlecht en duwt tegelijkertijd Zulte Waregem terug tot op zes punten.

Vooraf