Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Stayen
STVV en Cercle Brugge delen de punten
Ruben Claesen

In de strijd tegen de degradatie heeft Cercle Brugge een puntje uit de brand kunnen halen bij Sint-Truiden. STVV kwam via Nys op voorsprong, in de tweede helft maakte Pinas gelijk. Cercle Brugge staat nu vijf punten boven een degradatieplaats en lijkt gered.

Bij de thuisploeg was Kalisa geblesseerd, terwijl Simaeys geschorst was. Cercle kon nog altijd niet rekenen op Viane en Svetlicic. Ook Meyssen was er opnieuw niet bij, nadat hij contact had met Lierse. Pivaljevic moest geschorst toekijken.

STVV begon het meest aanvallend, met enkele hoekschoppen tot gevolg, maar dreigen zat er toen nog niet in. Na een dikke tien minuten spelen kwam de thuisploeg op voorsprong. Marco Nys mocht vanuit een op het eerste zicht scherpe hoek een vrije trap nemen, hij trapte de bal mooi rechtsreeks voorbij Vandendriessche, 1-0.  Tien minuten later verdubbelde Vanhoyweghen bijna de score, Vandendriessche had een knappe save in huis. De Kanaries dwongen dus de meeste kansen af, Cercle Brugge moest de Limburgse wet ondergaan. Even voor het halfuur kwamen de Bruggelingen toch eens in de buurt van Deelkens, die een poging van Boi afweert. Erg mooi en spectaculair was het allemaal niet, toch was de voorsprong van Sint-Truiden niet onverdiend te noemen.

De tweede helft was zo mogelijk nog minder boeiend dan de eerste. Veel vechtlust, dat wel, maar voor mooi voetbal moest men vanavond niet in Staaien zijn. Even voor het uur probeerde de bedrijvige Nys eens van ver, Vandendriessche moest redding brengen. Twintig minuten voor tijd kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Na geklungel in de Haspengouwse defensie kwam de ingevallen Pinas aan de bal, die kon Deelkens verschalken en zo de gelijkmaker op het bord zetten. Tien minuten later zorgde Dekelver bijna voor de 1-2, Deelkens duwde over zijn kooi. 1-1, over de hele wedstrijd gezien een juiste uitslag.