andAnderlecht
staStandard
Datum: 21/04/2006 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Lotto Park
Anderlecht neemt optie op titel
Thomas Dubois
| 0 reacties
Anderlecht neemt optie op titel
Foto: © SC

Anderlecht heeft vrijdagavond een optie genomen op de titel, het won met overtuigende 2-0 cijfers van Standard en wipt zo over de Luikenaars naar de koppositie. Standard kwam nooit echt in de wedstrijd en had al vlug geluk dat Zetterberg een strafschop miste. Uitstel was geen afstel want even later stond paarswit toch op voorsprong dankzij Akin, Zetterberg verdubbelde de score in de tweede helft.
 
Anderlecht begon aan de wedstrijd met Pujol in de spits en Frutos als supersub op de bank. Proto viel donderdag geblesseerd uit en werd vervangen door Zitka. Standard moest het doen zonder de geschorste Conceiçao en Onyewu. Onyewu mocht overigens eerst het stadion niet in omdat hij het correcte pasje niet had, na heel wat discussie mocht hij dan toch binnen. Anderlecht begon het best aan de wedstrijd en dat leverde meteen een enorme kans op. Geraerts raakte de bal met de hand na een hoekschop en schonk Anderlecht zo een strafschop. Zetterberg plaatste zich achter de bal maar zag zijn bal gepakt worden door Runje, echt goed was de penalty niet getrapt.
 
Anderlecht liet het niet aan zijn hart komen en ging verder op zoek naar het doelpuntje, dat leidde tot enkele kleine kansjes voor onder andere Tihinen en Akin. Aan de overkant was het vooral Geraerts die gevaarlijk kon zijn, een eerste schot hobbelde naast, een tweede was heel wat gevaarlijker want de bal likte de lat. Even later was het toch raak, Pujol kon een voorzet verlengen tot bij Serhat die door de buitenspelval glipte en perfecte afwerkte Standard kon niet meteen reageren en ging zo met een 1-0 achterstand rusten. 

Na de rust was Anderlecht nog steeds de betere ploeg. Dat leverde op het uur de 2-0 op. Een vrije trap van Zetterberg werd enig mooi binnengetrapt, een bekroning voor de Brusselse kapitein die binnenkort een einde maakt aan zijn carrière. Eerder kwam Standard enkele keren in de buurt van Zitka maar echt groots gevaar kwam er niet. Zoals wel vaker kookten de potjes over bij de spelers van Standard. Costa trakteerde Wilhelmsson op een stevige elleboog, de Portugees mocht van geluk spreken dat Ver Eecke slechts geel trok.
 
Standard probeerde nog met de moed der wanhoop, vooral Rapaic kon af en toe aanleggen maar tot groot gevaar leidde dat niet. Het was eerder Anderlecht dat dichter bij de 3-0 kwam, via onder meer de ingevallen Mbo Mpenza. Hij zag zijn lob maar net naast gaan. Bijna kwam er opnieuw spanning in de wedstrijd na wat holderdebolder, een vrije trap van Rapaic belandde in de muur, Léonard kon de rebound staalhard op doel trappen. Zitka loste en kon wel heel gelukkig de rebound van Niculae met de hak van de lijn keren. Verder gebeurde er niet veel meer, het enige noemenswaardige was de applausvervanging voor Zetterberg, die wellicht afscheid zal nemen met de titel.
 
Anderlecht staat na de winst dicht bij de titel. Voor Standard ziet het er naar uit dat het opnieuw net niet wordt. Hoe dan ook gaat Anderlecht met een 2-0 overwinning feestend de nacht in. Anderlecht heeft wel nog een loodzwaar programma tegen AA Gent en Zulte Waregem. Standard moet nog tegen Roeselare en AA Gent. [AN]
    

Vooraf

Jupiler Pro League

 Speeldag 32