lokSporting Lokeren
Germinal Beerschot
Datum: 05/05/2006 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Daknam
Germinal Beerschot sluit af in schoonheid
Jan Martynowski
| 0 reacties
Germinal Beerschot sluit af in schoonheid
Foto: © SC

In de schaduw van de spannende duels om de landstitel en de eindrondeplaats nam Germinal Beerschot op Daknam de maat van Lokeren. Dosunmu en Cavens scoorden, Hasi prikte tegen.

Het eerste deel van de match had niet veel om het lijf. Enkele kleine kansjes voor de bezoekers (Hendrikx) en de thuisploeg (Overmeire en Bancé), maar het was pas na een dikke twintig minuten dat er leven in de brouwerij kwam. Bancé scoorde, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Even later was het wel raak aan de overkant. Tosin Dosunmu scoorde zijn achttiende van het seizoen, een doelpunt dat zijn 'gouden bal' nog net iets opfleurde. Het was immers al weken geleden dat de Nigeriaan nog eens de netten vond.

Na de pauze hetzelfde spelbeeld. Een controlerend Germinal Beerschot, en een Lokeren dat daar geen antwoord op vond, zeker niet toen Cavens er op aangeven van Cruz 0-2 van maakte. Zijn zesde van het seizoen. Een week geleden stond Lokeren zelf 2-0 voor, maar liet het La Louvière nog langszij komen. Die stunt zelf overdoen zat er vanavond niet in. De Waaslanders probeerden wel, en Hasi lukte op aangeven van Doll nog de aansluitingstreffer. Meer zat er niet in, mede omdat Bancé niet zijn beste dagje beleefde.

Jos Daerden sluit zijn periode op het Kiel af met een mooie serie: acht ongeslagen wedstrijden. Hij wipt daardoor over Lokeren. Een mooi resultaat, voor een ploeg die een half seizoen geleden laatste stond. Lokeren gaf de zevende plek alsnog uit handen. [AN]

Vooraf

Jupiler Pro League

 Speeldag 34