Datum: 27/08/2006 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Schiervelde
Lokeren blijft ongeslagen
Jelle Vereecke
| 0 reacties
Lokeren blijft ongeslagen
Foto: © SC

Roeselare - Lokeren, een wedstrijd tussen voorlopig twee middenmoters, eindigde onbeslist. Roeselare haalde een achterstand op, maar met een slotoffensief behaalde Lokeren nog een punt.

Roeselare werd Europees met 5-0 verslagen eerder deze week, maar begon toch het best aan de wedstrijd. Oyen en Malki probeerden het, maar Milojevic redde. Zvonko Milojevic nam de plaats in van zijn landgenoot Lazic en toonde meteen dat hij een betrouwbaar sluitstuk is. Lokeren kwam eigenlijk niet meteen in groot gevaar en speelde duidelijk voor een punt in deze altijd moeilijke verplaatsing. En dan krijgt Lokeren een vrije trap. Hasi trapt richting het pak voor doel en Joao Carlos verlengt in doel. De Lokeraars mogen blij zijn dat ze Carlos voorlopig nog kunnen houden en dat bewijst hij ook deze match weer, niet alleen zijn doelpunt was belangrijk, ook in de verdediging blijft hij erg belangrijk.

Lokeren leek vanaf nu alles onder controle te hebben maar de eerstvolgende kans voor Roeselare ging binnen. Op links viel een groot gat en Koen De Vleeschauwer duikt daar goed in, hij werkt mooi af en het staat 1-1. Deze stand blijft tot de rust behouden.

Na de rust begint Roeselare weer het best, met de mentaiteit om te winnen. Malki mist alweer enkele goede kansen, net als Oyen. Maar uiteindelijk krijgt Roeselare wat het op dat moment verdiende. Op een gevreesde Roeselaarse inworp scoort Smits de 2-1 met het hoofd. 

Maar Lokeren liet het hoofd niet hangen. Er werden enkele offensieve spelers ingebracht en uiteindelijk knalt Olivier Doll op een corner van de ingevallen Runar Kristinsson de 2-2 tegen de touwen. Daarna lukt het niet meer voor beide teams om de overwinning te halen, mede door goede reddingen van Milojevic en Biebauw.

De eindstand is dus logisch 2-2, Lokeren kwam voor een punt en behaalde dat ook dankzij de druk op het einde van de match. Lokeren is nog altijd ongeslagen, maar heeft duidelijk nog versterking nodig in de spits. Roeselare herstelde goed van de Europese opdoffer, het staat iets lager dan Lokeren, met een punt minder. Roeselare bevestigde zijn goede thuisreputatie. [AN]        

Vooraf