Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Jan Breydel
Balaban zorgt voor Brugse zege
Anthony Van der Planken

Club Brugge heeft zijn derde thuiswedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Toch was het opnieuw erg nipt, de wedstrijd eindigde immers op 2-1.

De eerste kans was meteen voor nieuwkomer Javier Portillo. Het talent van Real Madrid werd diep gestuurd, maar was net te laat op de bal om te kunnen schieten. De Spanjaard kreeg ook wat later een goede mogelijkheid, maar zijn controle was onvoldoende om de bal in doel te leggen. In de 25e minuut werd er dan toch gescoord. Het was die andere aanvaller, Bosko Balaban, die een uitstekend afstandsschot van Ivan Leko in goal devieerde.

Toch duurde het Brugse feestje niet lang.
Jeroen Simaeys scoorde de onverdiende gelijkmaker. Luttele seconden eerder kon Gert Verheyen alleen op doel af, maar de Brugse kapitein werd onterecht afgevlagd voor buitenspel. Ondanks nog een goede kans voor Balaban, bleef de 1-1 tot bij de rust op het scorebord.

Na de rust was Club Brugge opnieuw de betere ploeg, maar de aanvalsgolven van de eerste helft bleven uit.
Nys was zelfs verschrikkelijk dicht bij de 1-2.
Niet veel later nam Portillo
Dusan Belic onder vuur, maar de keeper weerde goed af. In diezelfde fase werd Balaban neergehaald in de zestien. De scheidsrechter floot vreemd genoeg voor een vrije trap, terwijl het eigenlijk een strafschop was. Voor Balaban maakte het allemaal niets uit, want de Kroaat trapte op sublieme wijze zijn tweede van de avond binnen.

Toch was het weer bijna 2-2.
Santalab kon op Stijn Stijnen af, maar was net te laat om te scoren. Aan de andere kant miste Balaban dé kans op de 3-1. Ook Jonathan Blondel slaagde er ondanks een goede mogelijkheid niet in om de zege meer glans te geven.

Club Brugge pakt zo de drie punten, een opsteker met het oog op de thuiswedstrijd tegen Juventus komende woensdag. Toch hadden de spelers wellicht een makkelijkere avond verwacht.