Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Kanaries kloppen Zebra's
Anthony Van der Planken

Charleroi heeft dinsdagavond z'n eerste nederlaag van het seizoen geleden. De Karolo's gingen op eigen veld onderuit tegen Sint-Truiden. Ilja Stolica scoorde de enige treffer van de partij.

Charleroi startte nochtans het best aan de partij. Vooral Chabaud maakte het keeper Dusan Belic even lastig, maar scoren lukte niet. De Truiense doelman leverde de eerste 45 minuten trouwens prima werk, want hij pareerde onder meer pogingen van Chabaud, Oulmers, Sterchelle en Christ. Het feit dat Belic zo vaak moest ingrijpen, illustreert het overwicht van de thuisploeg. De Karolo's hadden duidelijk het betere van het spel, maar scoren lukte niet.

En ja, ook in Charleroi gelden de wetten van de voetbalgoden. De thuisploeg wist uit al de kansen geen doelpunt te puren, dus scoorde Sint-Truiden maar zelf. De Kanaries hadden vlak voor rust al een waarschuwing gelost via Jeroen Simaeys en wisten net na de koffie wel te scoren. Ilja Stolica trapte al in de eerste minuut de 0-1 tegen de netten. Een knap doelpunt, dat bovendien de beslissende treffer zou worden. Charleroi probeerde nog wel iets aan de Truiense voorsprong te doen, maar telkens stond een sterke Belic in de weg. Een gelijkspel had meer dan verdiend geweest, maar het mocht niet zijn voor de Karolo's. Meteen hun eerste nederlaag dit seizoen.