Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Jan Breydel
Club Brugge nu ook thuis onderuit
Anthony Van der Planken

Club Brugge heeft zaterdagavond zijn eerste thuisnederlaag in drie seizoenen geleden. Lokeren was met 0-1 te sterk.

Club startte nochtans behoorlijk aan de wedstrijd en even leek het er op dat de geoliede machine van weleer tekenen van herstel toonde. De thuisploeg zette Lokeren vast en drukte naar voren toe. Toch kwamen daar geen kansen uit voort. Javier Portillo kwam wel enkele keren oog in oog met doelman Lazic, maar telkens werd hij – weliswaar onterecht – afgevlagd.
Het gebrek aan kansen deed de Brugse druk al gauw verminderen. Lokeren kwam beter in de partij en was enkele keren gevaarlijk op de counter. Zo schoot
Bouchouari maar net naast het doel van Tomislav Butina. Ook Vukomanovic en Kristinsson waren dicht bij een doelpunt.

Uiteindelijk kwam dat doelpunt er dan toch. Kristinsson kreeg wel erg veel ruimte van de Brugse verdediging en schoot vanuit de tweede lijn binnen. Een prachtig doelpunt, dat Lokeren niet eens onverdiend op voorsprong zette.
Club wist daar maar bitter weinig tegenover te zetten. De landskampioen wist opnieuw amper kansen te creëren. Portillo probeerde dan maar vanop afstand, zonder succes. Aan de andere kant was
Mady zelfs nog dicht bij de 0-2.
Op slag van rust kreeg Jonathan Blondel een uitstekende kans op de gelijkmaker. De jonge Belg miste van dichtbij. Alsof dat allemaal nog niet erg genoeg was, moest Club nog voor de rust twee wissels doorvoeren. Zowel Gunther Vanaudenaerde als Marek Spilar werden geblesseerd afgevoerd. Zij werden vervangen door respectievelijk Blondel en Jason Vandelannoitte. Vanaudenaerde en Spilar zijn meteen nummer negen en tien in de Brugse lappenmand.

Na de rust speelde Club Brugge een stuk beter. De landskampioen drukte Lokeren naar achteren, maar kansen creëren lukte opnieuw niet. Lokeren kwam op de counter zelfs meermaals dicht bij de 0-2. Bouchouari, Mady en de ingevallen Jukic konden echter niet afwerken. Dat kwam Lokeren bijna duur te staan, want in de slotfase wist Club eindelijk die broodnodige kansen te creëren. Lazic voorkwam echter tot tweemaal toe dat Portillo en
Gert Verheyen konden gelijkmaken.

Club verliest zo voor de tweede keer op rij. De Bruggelingen dreigen verder weg te zakken in het klassement. Als Gent morgen wint van Roeselare, staat Club gedeeld zesde. De achterstand op Standard kan morgen al zeven punten bedragen.