Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Luminus Arena
Genk begint met winst
Kristof Blomme

Racing Genk heeft de competitiestart niet gemist. De geplaagde club klopte in het eigen Fenixstadion Zulte Waregem met 3-1. Onder andere nieuwkomer Bosnjak tekende voor een goal.

Racing Genk kende geen goede voorbereiding en begon zo vol twijfels aan de eerste competitiewedstrijd. Die twijfels bleken ongegrond, want de Limburgers begonnen fel aan de partij. Na vijf minuten kwam er een eerste kansje voor Soetaers, maar hij besloot naast. Vijf minuten later was het wel raak toen Reina Bosnjak foutief moest stuiten. Soetaers zette zich achter de vrije trap en trapte beheerst binnen. Op het kwartier werd het zelfs al 2-0. Bosnjak kopte bij zijn debuut een hoekschop van Soetaers binnen.

Halfweg de eerste helft kon ook Vandenbergh uithalen, maar zijn schot was te zacht. Op een eerste mogelijkheid van Zulte Waregem was het wachten tot het slotkwartier van de eerste periode. Eerst kopte Roussel goed door, maar was er niemand gevolgd. Vlak daarna ging Sergeant neer na een duel met Vrancken. Ref Bury wou echter van geen strafschop weten. Het spel verwaterde wat en de thuisploeg kon enkel nog dreigen via afstandsschoten van Soetaers en Vrancken. De rust werd op die manier bereikt met een verdiende 2-0 voorsprong voor de thuisploeg.

Na de rust kwam Essevee iets beter in de match. Tot kansen leidde dat oorspronkelijk niet tot Roussel na tien minuten alleen voor Bailly kwam, na een misser van Caillet. De spits nam het geschenk in dank aan en scoorde met een knappe lob. Twee minuten later was Genk gevaarlijk na een goeie actie van Pocognoli. Bosnjak liet het leer lopen, maar niemand was gevolgd. Het spel ging nu beter over en weer en halfweg de tweede helft kreeg invaller Matthys een uitstekende kans op de gelijkmaker. Nadat Janssens de bal aflegde trapte hij echter naast.

Eén minuut later kwam er een strafschop aan de overkant na een duel tussen Bosnjak en Meert. Strafschop volgens Bury en Cornelis benutte de elfmeter. In de daaropvolgende tien minuten kwamen er nog uitstekende kansen aan beide kanten. Bailly moest zijn ploeg rechthouden op pogingen van D'Haene en Roussel, terwijl De Vlieger aan de overkant Bosnjak van een doelpunt hield. In de slotminuut kreeg Roussel opnieuw een goeie gelegenheid, maar wederom vond hij Bailly op zijn weg. Zo pakte Genk verdiend de eerste driepunter van het seizoen.