Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stayen
Anderlecht in laatste minuten langs STVV
Thomas Dubois

Anderlecht won zondagavond met Staaien, het had daarvoor wel veel geluk nodig. Na de 3-0 pandoering vorig seizoen kwam Anderlecht ook dit keer in de problemen. Het zag er lang naar uit dat de match op 2-2 zou eindigen, dat was zonder TchitĂ© gerekend die in de slotminuten nog twee keer scoorde en de stand op 2-4 bracht.

Bij Sint-Truiden startte nieuwkomer Munyaneza als enige spits, Van Houdt begon op de bank. Bij Anderlecht startte Biglia als enige Argentijn aan de wedstrijd, vooraan kreeg TchitĂ© de verantwoordelijkheid om doelpunten te maken. De wedstrijd begon gelijkopgaand waarbij beide ploegen vanuit een sterke organisatie speelden. De eerste kleine kans werd door Rocky Peeters zwak naar doel gekopt.

Na 20 minuten glipte Munyaneza doorheen de verdediging van Anderlecht, Van Damme trok aan de noodrem en kreeg prompt de rode kaart onder de neus geschoven. Anderlecht nog 70 minuten met tien tegen elf. Het was een eerste helft zonder veel kansen. Pas zeven minuten voor rusten kreeg Goor een eerste goede kans op aangeven van Boussoufa

In de tweede helft viel er meer te beleven. In minuut 51 stond Goor in voor het eerste doelpunt van kampioen Anderlecht in het prille seizoen. Tchité bediende Goor en die scoorde de 0-1. Lang duurde de vreugde niet want op het uur stonden de bordjes alweer gelijk. Munyaneza kopte de gelijkmaker binnen. Meteen het teken voor Sint-Truiden om door te zetten.

Vanden Borre verdedigde nonchalant en daar kon Sishuba van profiteren. Hij schoot de bal droog voorbij Zitka in doel. Met nog 20 minuten te spelen moest Anderlecht uit z’n pijp komen. De verdediging van Anderlecht acteerde als een zeef en even later trapte Van Houdt op het doelhout na een voorzet van Munyaneza. Een kwartier voor tijd opnieuw geluk voor Anderlecht, dat op 2-2 kwam via een owngoal van Hayen. Sint-Truiden ging wel nog voor de winnende treffer maar kreeg op het einde het deksel op de neus, TchitĂ© scoorde nog twee keer en bezorgde Anderlecht zo een onverhoopte winst. [AN]