Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Het Kuipje
Westerlo wint eerste competitieduel
Ruben Claesen

Westerlo heeft haar eerste wedstrijd van het seizoen meteen winnend weten af te sluiten. Tegen Roeselare kon het twee keer scoren, de West-Vlamingen kwamen maar aan één treffer.

De thuisploeg nam de beste start. In een op en neergaande beginfase nam Westerlo het initiatief, Van Kerckhoven kopte een corner naar de kruising, Biebauw redde niet zonder moeite. Roeselare speelde vanuit de organisatie en liet Westerlo komen, de Kempense collectieve acties waren in orde, maar eens in de zestien liep het mis. Bij Westel was Ogunsoto veruit de gevaarlijkste man. Eerst vond hij Biebauw op zijn pad toen hij zijn kans ging vanuit een scherpe hoek, even later had de Nigeriaan te veel tijd nodig om uit te halen, Biebauw pakte de trap maar kon de bal niet klemmen, Utaka, die andere Nigeriaanse aanvaller, was niet bij de les om de rebound te netten. Op het halfuur dwong Ogunsoto nog de beste kans af, toen hij een voorzet op de paal kopte. Meer kansen vielen er niet te noteren in een tweede helft waarin Westerlo de betere ploeg was, maar de kansen die het kreeg werden niet verzilverd.

Roeselare kwam aanvallender uit de kleedkamers. Dufoor nam Gaspercic meteen onder vuur, die even nodig had om het schot onder controle te krijgen. Twee minuten later moest Mennes zijn ploeg op voorsprong brengen, maar hij schoot, vrij voor Biebauw, veel te zwak. Westerlo ging op zoek naar de openingsgoal, twee keer was Utaka er dichtbij door eerst in het zijnet en vervolgens over te trappen. Na twintig minuten in de tweede helft kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong. De pas ingevallen Sarki bediende de eveneens net ingekomen Van den Eede, die met een rake kopbal doelman Biebauw het nakijken gaf. Weer twee minuten later stond het 2-0, toen Ogunsoto van dichtbij binnenkopte nadat Van den Eede op Biebauw besloot. Vijf minuten voor tijd kon Roeselare toch nog wat spanning in de partij brengen. Raeymaeckers, ook een invaller, knalde hard voorbij Gaspercic, maar een gelijkmaker zat er niet meer in. Vanderbiest kreeg nog een tweede gele kaart toen hij Delen onderuit trok, maar aan de stand veranderde niets meer, het bleef 2-1.