Datum: 11/11/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Lotto Park
Anderlecht op routine voorbij Cercle
Harald Berings
| 0 reacties
Anderlecht op routine voorbij Cercle
Foto: © SC

Landskampioen Anderlecht kende vanavond weinig problemen tegen een onmondig Cercle Brugge. Enkele korte vlagen van technische superioriteit volstonden om de West-Vlamingen op routine met 2-0 naar huis te sturen.

Het leek nochtans een moeilijke avond te worden voor Sporting. In de eerste tien minuten kregen de bezoekers enkele kansen, maar noch De Smet noch Vandenbussche sprongen daar handig mee om. Op het kwartier volgde de eerste grote kans voor Anderlecht. Een wel erg lange bal van Vanden Borre belandde bij Mbo Mpenza, die een vreemd uitkomende Vandendriessche verschalkte. Voor Mpenza was het zijn eerste doelpunt van het seizoen, een hele opluchting voor de ongelukkige 'spits op overschot'. Na de 1-0 viel de motor weer stil bij Anderlecht, en Cercle kwam iets meer in de wedstrijd. Het was echter gelegenheidsaanvoerder Deschacht die nog het gevaarlijkst was met enkele afstandsschoten.

In de tweede helft was Cercle zo goed als onzichtbaar, maar dat zette paars-wit niet meteen aan tot grootse daden. Vanden Borre bediende prachtig Hassan, maar de Egyptenaar schoot overhaast over. Twintig minuten voor tijd belandde een afgeweken voorzet van Van Damme voor de voeten van Biglia. De Argentijn mistte zijn schot volledig, maar Boussoufa kon met de bal aan de haal en zette de 2-0 eindcijfers vast. In het slotkwartier toonde Anderlecht dan toch eindelijk wat van zijn kunnen, maar ondanks enkele mooie acties van Boussoufa bleef het bij twee goals. Voor Sporting niet meer dan een routineklus, Cercle Brugge had sowieso al weinig te verliezen in het Astridpark. Volgend weekend wacht Anderlecht wellicht een moeilijkere klus: terwijl titelconcurrenten Racing Genk en Club Brugge elkaar bekampen, trekken de Brusselaars naar het Jules Ottenstadion van AA Gent. Cercle, dat na vanavond de hete adem van nummer 16 Sint-Truiden in de nek voelt, speelt thuis een degradatieduel tegen Bergen, dat voorlopig twee punten meer telt dan de Bruggelingen.

Vooraf