cluClub Brugge
zwaZulte Waregem
Datum: 04/11/2012 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Jan Breydel
Essevee swingt verder tegen ziek Club
Tomas Taecke
| 0 reacties
Essevee swingt verder tegen ziek Club
Foto: © SC

Zulte Waregem heeft zijn zegereeks voortgezet tegen een zwalpend Club Brugge. Na de zoveelste wanprestatie van blauw-zwart lijken de dagen van Georges Leekens als coach van blauw-zwart nu definitief geteld (0-1).

Tomas Taecke in Brugge

In wat mogelijk zijn laatste wedstrijd als coach van Club Brugge kon zijn, stuurde Georges Leekens Trickovski van bij de aftrap het veld in. Lestienne startte daardoor op de bank. Aan de overzijde koos Francky Dury voor dezelfde elf namen die woensdag Charleroi te grazen namen. Verdediger Colpaert stond vandaag voor zijn 200ste wedstrijd in de hoogste afdeling. Beide teams tastten elkaar zorgvuldig af in de openingsfase van het streekduel. Na acht minuten waren de bezoekers voor het eerst gevaarlijk. Na een knappe combinatie vond Berrier de vrijstaande Hazard, die vanuit een scherpe hoek maar net voorlangs trapte. Voorbij het kwartier bediende Trajkovski diepe spits Leye, die een attente Jorgacevic op zijn weg vond. Club zocht naar openingen, Essevee deed ondertussen rustig zijn ding.

De wedstrijd werd pittiger, de spanning viel te snijden. Bacca nam Bossut onder vuur maar aan de overzijde waren vooral de bezoekers gevaarlijk. Leye werd binnenskamers verzorgd aan de knie nadat Donk met zijn studs op de Senegalees was geland. Op het halfuur kreeg blauw-zwart een opdoffer te verwerken. Donk haalde de doorgebroken Delaplace onderuit en werd terecht van het veld gestuurd. Club Brugge moest nog een uur met tien man verder en incasseerde snel een tegendoelpunt. Nzolo liet doorspelen toen Leye afgevlagd werd en Delaplace er in zijn rug vandoor ging. De bedrijvige middenvelder bediende Hazard die aan de tweede paal binnen trapte (0-1). Essevee trok met een nipte maar verdiende voorsprong richting kleedkamers.

Donk ziet rood, Hazard scoort

Een ontluisterend zwakke Jorgensen bleef achter in de vestiaires, Leekens bracht Hogli in en koos na het wegvallen van Donk opnieuw voor vier verdedigers. Club zorgde voor iets meer dreiging na de pauze, maar echt gevaarlijk was het allemaal niet. Bossut kende weinig last met schoten van Bacca en Vadis. Ook Tchité kopte voorbij het uur in de armen van de bezoekende sluitpost. De beste kans was voor invaller Naessens, die de voorzet van Delaplace maar net over kopte. Een kwartier voor inrukken kwam Club pas echt goed weg. Jorgacevic liet het leer uit zijn handen glippen, Buysse was gelukkig bij de pinken om de bal -via de paal weliswaar- naar veiligere oorden te trappen.

Leekens gooide nog Vleminckx in de strijd, maar ook hij kon zijn vel niet meer redden. Club gaat ook tegen Zulte Waregem onderuit en staat zelfs niet meer in de top zes. Essevee swingt lekker verder en komt opnieuw naast Anderlecht aan de leiding. Als Mannaert en Verhaeghe hun vooraf aangekondigde beslissing effectief uitvoeren, zit het avontuur van Georges Leekens er bij Club Brugge helemaal op.

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Jorgacevic Bojan 90' -
Hoefkens Carl   90' -
Donk Ryan   90' -
Figueras Montel Jordi 90' -
Buysse Bart 90' -
Blondel Jonathan   90' -
Jørgensen Jesper 45' -
Odjidja Vadis 82' -
Bacca Carlos   90' -
Trickovski Ivan 60' -
Tchite Mohammed 90' -
  Bank G Beoordeel
Kujovic Vladan -  
Almebäck Michael -  
Engels Björn -  
Verstraete Birger -  
Høgli Tom 45' -
Lestienne Maxime 30' -
Vleminckx Björn 8'  

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' -
De fauw Davy 90' -
D'Haene Karel 90' -
Colpaert Steve 90' -
Verboom Bryan 90' -
Malanda Junior 90' -
Delaplace Jonathan A 90' -
Berrier Franck 90' -
Trajkovski Aleksandar 66' -
Hazard Thorgan 82' -
Leye Mbaye 90' -
  Bank G Beoordeel
Bruzzese Sébastien -  
Godeau Bruno -  
De Jonghe Jimmy -  
Hinostroza Vásquez Paulo Hernán Junior -  
Lendric Ivan -  
Naessens Jens   24' -
Skúlason Ólafur 8'  
Herbeleef Club Brugge - Zulte Waregem

Vooraf