Datum: 25/11/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Stayen
Sint-Truiden doet goede zaak onderin
Kristof Blomme
| 0 reacties
Sint-Truiden doet goede zaak onderin
Foto: © SC

Sint-Truiden heeft in eigen huis Cercle Brugge geklopt met 2-0. Hierdoor springen de Limburgers over groen-zwart naar de elfde plaats in het klassement. 

De eerste mogelijkheid van de partij was voor Cercle. Pivaljevic kapte zich mooi vrij, maar zijn afgeweken bal verdween in het zijnet. Na die waarschuwing nam de thuisploeg de match in handen. Dewulf verspeelde het leer op een lullige manier. Van Houdt kon alleen op Vandendriessche afstormen, maar de spits legde de bal naast het doel. Na tien minuten spelen zette opnieuw Van Houdt zijn hoofd tegen een voorzet vanop rechts. Vandendriessche ranselde de bal uit z'n kooi. Na een halfuur was de verdiende openingstreffer een feit voor de thuisploeg. Van Houdt draaide mooi voorbij Dewulf en liet de bezoekende goalie in de verre hoek kansloos. Meteen daarna zagen de Bruggelingen Pivaljevic geblesseerd uitvallen. 

In de tweede periode kwam Simaeys Munyaneza vervangen. De lange middenvelder toonde zich meteen. Sishuba zette zich op links goed door. Zijn voorzet bereikte Simaeys die droog binnen knalde. Nu gingen de Limburgers iets meer achteruit leunen, terwijl Cercle niet kon dreigen. Pas in de slotfase werd groen-zwart eindelijk gevaarlijk. Eerst trapte Mutavdzic op de paal, terwijl Boi in de rebound ook de staak op z'n weg vond. Sint-Truiden klimt naar de elfde plaats in de stand. Het telt twee punten voorsprong op Cercle, dat nu vijftiende is.

Vooraf