Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Lotto Park
Matig Anderlecht wint van STVV
Dirk Pieters

Anderlecht deed zaterdagavond een uitstekende zaak in het klassement. Paars-wit won met 2-0 van Sint-Truiden en komt daardoor tot op één punt van leider Racing Genk. Anderlecht speelde geen grootse partij, maar kon wel rekenen op de klasse van Biglia en Tchité, die verrassend op de bank begon.

De thuisploeg begon het best aan de wedstrijd met een lob van Boussoufa, maar zijn poging ging maar net naast. Sint-Truiden kon daar weinig tegenover stellen. Enkel een schot van Bouslama was het vermelden waard. Voor het half uur kwam Anderlecht dan toch op voorsprong. Hassan nam de bal mee, al dan niet met de arm, en schoot de 1-0 tegen de netten. Scheidsrechter Wouters zag er geen graten in en keurde het doelpunt goed. Vlak voor rust werd het bijna 2-0, maar Peeters kon een schot van Hassan uit het doel koppen. Zo bleef het uiteindelijk 1-0.

In de tweede helft begon STVV het beste en probeerde Van Houdt het tevergeefs met een volley, maar zonder succes. Anderlecht reageerde meteen, maar De Man schoot een mooie kans hoog over. In de tweede helft speelden de bezoekers beter mee en kwamen ze bijna op gelijke hoogte. Het was Munyaneza die zijn kopbal niet goed kon richten. Tien minuten voor tijd besliste invaller Tchité de wedstrijd. Op aangeven van Boussoufa schoot de topschutter zijn 13e tegen de netten. In de slotfase ontstapte Peeters nog aan een rode kaart, na een wilde tackle op Boussoufa. Anderlecht hield stand en won zo zonder al te veel problemen met 2-0. [AN]