Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Schiervelde
Roeselare vlot voorbij Westerlo
Anthony Van der Planken

Roeselare heeft zijn uitstekende thuisreputatie nog maar eens bevestigd. De West-Vlamingen klopten Westerlo met 2-0.

Roeselare, dat nochtans een reeks geblesseerden en geschorsten moest missen, startte uitstekend aan de wedstrijd. Kpaka kopte al in de eerste minuut een voorzet van De Vleeschauwer net naast. Het overwicht van Roeselare werd na amper vijftien minuten omgezet in een eerste doelpunt. Maxime Annys profiteerde van balverlies van Stef Wils en verschalkte Ronny Gaspercic: 1-0.

Roeselare bleef beter, maar kon niet meer scoren voor de rust. Vlak voor de pauze kwam Westerlo nog even opzetten, zonder resultaat.

Ook na de pauze probeerde Westerlo. Dirar kwam ontzettend dicht bij de gelijkmaker, Smits en Sierens brachten echter redding. Westerlo drukte, maar het was Roeselare dat in de slotminuten de score verder uitdiepte. Oris verloste zijn team door de 2-0 tegen de netten te knallen.

2-0 was meteen ook de eindstand. Een nieuwe thuisoverwinning dus voor Roeselare, dat in competitieverband nog niet verloor op Schiervelde.