Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Anderlecht wint tegen sterk Ger. Beerschot
Dirk Pieters

Anderlecht heeft de moeilijke verplaatsing naar het Kiel tot een goed einde gebracht. Paars-wit won met 1-3 en mocht vooral Tchité en doelman Zitka bedanken. Germinal Beerschot speelde een goede partij, maar kwam duidelijk te kort bij de afwerking.

Anderlecht kon niet rekenen op de geblesseerde Frutos. De Argentijnse spits ondervond nog te veel last van zijn blessure. Wasilewski begon voor het eerst aan een wedstrijd. De match begon één minuut later ter nagedachtenis van de maandag overleden gewezen Germinal Beerschot-voorzitter.

De eerste kans kwam er al na één minuut. Goor kon uithalen, maar zijn bal kwam in de armen terecht van doelman Luciano. De bezoekers grepen de thuisploeg meteen bij de keel en Tchité kon enkele minuten later net niet bij een voorzet van Goor. Ook de thuisploeg stak de neus aan het vester. Kevin Roelandts kon niet goed genoeg bij een voorzet van Sterchele. Vijf minuten voor rust kwam Anderlecht goed weg. Zitka hield de bezoekers met een onwaarschijnlijke dubbele in de wedstrijd. Vlak voor het rustsignaal sloeg het noodlot toe voor Germinal Beerschot. Na dom balverlies van Colman kwam de bal tot bij Boussoufa. De Gouden Schoen legde terug tot bij Tchité, die er 0-1 van maakte. Dat was meteen ook de ruststand.

De tweede helft was nog maar pas bezig toen Germinal Beerschot een strafschop kreeg. Cruz achter de bal, maar hij schoot de penalty te zwak en zo bleef het 0-1. Aan de overkant ging het afwerken veel vlotter. Na een uur spelen kon opnieuw Tchité afwerken na voorbereidend werk van Boussoufa: 0-2, tegen de gang van zaken in.

Germinal Beerschot gaf zich echter niet gewonnen. Opnieuw kwam de thuisploeg dicht bij een doelpunt, maar opnieuw stond een Anderlecht-verdediger goed op de lijn opgesteld. Met nog een kwartier te gaan was het dan toch eindelijk raak. De veertiende poging van de thuisploeg leverde een doelpunt op. Sterchele rondde een schitterende assist van Colman af. Anderlecht-coach Vercauteren voelde het gevaar en bracht Pareja in de plaats van Biglia. Het beloofde een spannende slotfase te worden, maar uiteindelijk werd het nog 1-3. Opnieuw was het Boussoufa die voor de assist zorgde, nieuwkomer Wasilewski kopte de bal mooi in doel. 1-3 was meteen ook de eindstand. Een veel te zware nederlaag voor een verdienstelijke thuisploeg. [TH]